BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  GÜNCEL

Fatihte üç günde üç sağlık ocağı

Fatih Belediyesi, üç günde üç sağlık ocağı açılışını gerçekleştirerek ilçede sağlık ocağı sayısını 18'e çıkardı.

Abone ol

Fatih Belediyesi Fatih’te üç günde üç sağlık ocağının açılışını yaptı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Bakar: ‘İstanbul’da belediyelerin yaptırdığı Sağlık Ocakları’nın yüzde 10’unu gerçekleştiren Mustafa Demir’e doktor yetiştiremiyoruz’. 

Fatih Melek Hatun Sağlık Ocağı’nın açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in İstanbul’da belediyelerin yaptırdığı 99 Sağlık Ocağı’ndan 10’unu gerçekleştirdiğine işaret ederek “Sayın başkan biraz yavaşlayın. Çünkü sizin yaptırdığınız sağlık ocaklarına doktor yetiştiremiyoruz” dedi.

Fatih Belediyesi, 4 Mart günü Melek Hatun; 5 Mart günü Çarşamba ve 6 Mart günü de Balat sağlık ocaklarının açılışını yaptı. Son üç günde açılan üç sağlık ocağı ile Fatih’te sağlık ocakları sayısı 18’e yükseldi. İlçede yapımı tamamlanan ve doktor ataması bekleyenlerin de açılmasıyla sağlık ocağı sayısı 20’ye tamamlanacak.

Melek Hatun Sağlık Ocağı’nın açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, 2003 yılında göreve geldiğinde İstanbul’da sağlık ocağı sayısının 217 olduğunu, bugün ise bu sayının 503’e ulaştığını söyledi. Bu sağlık ocaklarından 99’unun belediyeler tarafından yaptırıldığını dile getiren Bakar, Fatih’teki 10 sağlık ocağının Belediye Başkanı Demir tarafından yaptırıldığına dikkat çekerek “Sayın Başkanımız hedefini 24 sağlık ocağı olarak koymuş ve hedefine doğru hızla ilerliyor. Tek başına 32 ilçenin yaptırdığı 99 sağlık ocağından 10’unu, yani yüzde 10’unu gerçekleştirdi. Sayın başkanımız binayı yaptırıyor da içine doktor koyacak olan bizler, oralara doktor yetiştiremiyoruz. Sayın Başkanımızdan biraz yavaş olmasını rica ediyoruz.” dedi.

Törende konuşan Mustafa Demir de Avrupa’da yürürlükte olan aile hekimliği kurumuna atıfta bulunarak “Fatih’te 24 sağlık ocağı yaptırdığımızda ve her birine 4 doktor bulduğumuzda Avrupa’yı yakalamış olacağız” dedi. Şu anda 18 sağlık ocağının bitirildiğini ve projeleri tamamlananlarla birlikte bu sayının 20 olduğunu dile getiren Demir, Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetini yerine getirdiklerini kaydetti. Demir, sağlık ocağının yapımını gerçekleştiren işadamı Bircan Eresin’e teşekkür etti.

Sağlık Ocağı’nın yapımını üstlenen işadamı Bircan Eresin de başkanın ricasıyla yapılan sağlık ocağının vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Fatih’te yapımı biten Çarşamba ve Balat sağlık ocakları da birer gün arayla yapılan törenlerle açıldı. Balat Sağlık Ocağı’nın açılışında sorumlu hekim Turhan Şen’i kürsüye çağırarak “Biz bu binaları altından da yapsak içinde böyle idealist hekimlerimiz ve hemşirelerimiz olmadan bu binalar işe yaramaz” dedi.