BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  GÜNCEL

Hikmet Şahin Bursayı yeniden istiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan'ı Hikmet Şahin, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerini kamuoyuna tanıtarak neden yeniden aday olduğunu anlattı...

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan'ı Hikmet Şahin, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projelerini kamuoyuna tanıttı.

En fazla önem verdikleri projenin hanlar bölgesi projesi olduğunu belirten Şahin, "Hanlar projesi hayal değildir. Fakat Recep Altepe'nin Uludağ'a dişli tren projesi hayaldir" diye konuştu.

Şahin'in Almira Ote'de düzenlediği basın toplantısına, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, ilçe belediye başkan adayları ile çok sayıda davetli katıldı. Bu dönemki projelerinin, Bursa'ya hediye edilen abide yatırımlara dönüştüğünü vurgulayan Şahin, "Hanlar bölgesi projesiyle tarihi mirasımızı modern Bursa ile buluşturacağız. Bursa'yı daha estetik, daha modern bir görünüme kavuşturmak, nefesini açmak, bereketli topraklarına hayat katmak için yeni arıtma tesisleri ve kent parklarıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu projenin hayal olmadığını dile getiren Şahin, "Bu proje hayal değildir. Ama hayal olan bir proje varsa, o da Recep Altepe'nin Uludağ'a dişli tren projesidir" dedi.

Kentsel dönüşüm projelerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Şahin, Bursalılar'a çağdaş ve insanca yaşama imkanı sunmaya kentsel dönüşüm projeleriyle devam edeceklerini söyledi. Spor alanındaki projelerle kent ve ülke sporuna güç verdiklerini kaydeden Şahin, "Bursaspor için aynı yere UEFA standartlarında yeni bir stat yapacağız. Ayrıca semt sahalarıyla sporu ve sporcuyu desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Belediye gelirlerinin yasalarla belirlenmiş olduğuna dikkat çeken Şahin, "Belediye başkanı ister iktidar partisinden, ister muhalefet partisinden olsun, gelirlerinde bir değişiklik söz konusu olamaz" dedi.