BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye örnek olduk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 yıl boyunca sergiledikleri “insan odaklı” belediyecilik anlayışının Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 yıl boyunca sergiledikleri “insan odaklı” belediyecilik anlayışının Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çeşitli derneklerin düzenlediği dayanışma yemeklerine katıldı. Ege Bölgesi Erbaalılar Sosyal Kültürel Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Çanakkaleliler Derneği İzmir Şubesi, Tokatlılar Derneği Karşıyaka Şubesi ile Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nin düzenlediği yemeklerde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldikleri günden bu yana Türkiye'ye örnek olacak bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını söyledi.

Hemşehrilerinin kendilerine inandığını ve yaptıkları işlere sahip çıktığını belirten Başkan Kocaoğlu, “Çocuklarımızın geleceğini kirleten sistemin, zihniyetin tersine, kentimizi koruyan, insan odaklı ve insanı İzmir'in merkezine koyan belediyecilik anlayışımızla yaptığımız çalışmaları başarıyla yürütüyoruz. İzmir, bu sayede tüm Türkiye'de konuşulur oldu. Bu anlayış, İzmir'de gerçekten tuttu” dedi.

Geçen seçim döneminde Bornova'dan çıktıkları seçim yolculuğundan itibaren kendisine inanan ve destekleyenlerin yüzünü kara çıkarmamak için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, klasik belediyeciliğin dışında kentin kalkınması için bir vizon belirlediklerini ve bu vizyon çerçevesinde 5 yıldır yürüdüklerini belirtti.

Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonominin ayağa kalkması için kentin her kesimine destek, omuz veriyoruz. İzmir'i yaşanılası bir kent yapmak için çalışıyoruz. Hedefimiz, bu kenti 3,5 milyon İzmirliyle birlikte kalkındırmak ve yaşam standartını yükseltmek. İzmir'de bu potansiyel var. Hemşehrilerimiz 2010 yılında bir rahatlama hissedecek, 2013 yılında ise herkesin gelir düzeyinde reel olarak yüzde 50 artış olacağına inanıyorum"

Tokatlılar Derneği İzmir Şubesi'nin düzenlediği dayanışma yemeğine katılan Başkan Kocaoğlu, tezahüratlar içinde geldiği salonda, hemşehrilerinin isteklerini kırmayarak türkülere eşlik etti, oyun havalarında oynadı. Derneğin Karşıyaka Şubesi Başkanı Adem Şahin, Başkan Kocaoğlu'na bir teşekkür plaketi verdi.

eyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nin Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği yemekte ise, İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, İzmir'de gerçekleştirdikleri çevreye saygılı çalışmalardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Bu özel gecelerde, Başkan Kocaoğlu'na TBMM CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da eşlik etti.