BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk, Patnosta DTPlilere seslendi

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Meclis'teki parti grup toplantısında Kürtçe konuştuğu için kendisinin linç etmeye çalışıldığını ve dışlandığını belirtti.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Meclis'teki parti grup toplantısında Kürtçe konuştuğu için kendisinin linç etmeye çalışıldığını ve dışlandığını belirtti.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde partisi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan mitingde konuşan Ahmet Türk, bundan sonra Kürtlerin istismar edilemeyeceğini, yaklaşan seçimlerin kendileri için çok büyük önem taşıdığını ve referanduma dönüştüğünü kaydetti. Kürtlerin, kimliğine, kültürüne ve diline sahip çıkması gerektiğini belirten Türk, en büyük aşiretin halkın verdiği mücadele olduğunu ifade etti. Konuşmasında Patnos Belediye Belediyesi'ni de eleştiren Türk, alt yapının yüzde 80 olmadığını ve halkın yüzde 50'sinin de içme suyundan mahrum olduğunu öne sürdü. Patnos'ta yıllarca hastane sorunu yaşandığını burada 10 bin kişiye bir yatağın düştüğünü belirten Türk, Doğuya eşit davranılmadığını iddia etti. DTP Genel Başkanı Türk, 29 Mart Yerel Seçimleri'nin Kürtlerin kendilerini ispatlama günü olduğunu söyleyerek, ''Kürt sorunu ancak diyalogla çözülebilir. TRT Şeş bizim için önemlidir. Ama yeterli değildir. Bunun da her defasında siyasi malzeme yapılmasından rahatsız oluyoruz'' şeklinde konuştu.

DTP'nin Patnos mitingine Genel Başkan Ahmet Türk, Muş Milletvekilleri Sırrı Sakık ile Nuri Yaman, eski Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, Ağrı merkez ve ilçe belediye başkan adayları katıldı.