BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu'nun çağrısına Kılıçdaroğlu’ndan destek açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de komisyon kurularak yaşayan cumhurbaşkanları ve başbakanlar ile birinci ve ikinci dereceden akrabalarının mal varlıklarındaki değişimin araştırılması önerisini sunan Ahmet Davutoğlu'na destek verdi.

Abone ol

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu’nun çağrısına verdiği destek gündemin üst sıralarına yerleşti.

"CHP olarak bizim desteğimiz olur"

Kemal Kılıçdaroğlu Davutoğlu'na şu sözlerle destek verdi: Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı, güzel ve yerinde bir çağrıdır. Eğer Sayın Erdoğan buna ‘Evet' derse, parlamento da bu amaçla hedefini gerçekleştirirse, Türkiye, ABD Temsilciler Meclisi'ne ‘Siz değil, biz araştırıyoruz' diye meydan okumuş olur. Mal varlıklarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur.

Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arınması açısından buna ihtiyaç var.
Ahmet Davutoğlu ne demişti?

Ahmet Davutoğlu, TBMM'de komisyon kurularak yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri/devlet görevi üstlendikleri günden bu güne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM'de gerekli komisyonlar oluşturulmalı önerisi yapmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan hasta ziyaretlerinde bulundu
Foto Galeri Cumhurbaşkanı Erdoğan hasta ziyaretlerinde bulundu Galeriye Gözat