BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.412,71
HABER /  DÜNYA

Afganistan'ın başkenti Kabil'de üçüncü patlama! 12 ABD askeri öldü

Kabil Havalimanı'ndaki iki intihar saldırısının ardından Afganistan'ın başkenti Kabil'de art arda toplam 6 şiddetli patlama daha meydana geldi. Öte yandan ülkede yaşanan patlamalarda 12 ABD askeri ile 60 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone ol

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken peş peşe iki patlama meydana gelmişti. Akşam saatlerinde Hamit Karzai Havaalanı yakınlarındaki 2 bombalı saldırının ardından başkent Kabil art arda 6. patlama ile sarsıldı.

Şiddetli bir patlama daha meydana geldi
Bu saldırıların ardından kentte yeni bir şiddetli patlama daha meydana geldi. Kabil'deki AA muhabiri, havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını bildirdi.

60 sivil 12 ABD askeri öldü, 150 kişi ise yaralı
Yapılan son açıklamaya göre, patlamada ölü sayısının 60'a, yaralı sayısı ise 150'ye yükseldi. Hayatını kaybedenlerin arasında 12'i ABD askeri olduğu açıklandı.

Saldırıyı DEAŞ üstlenmişti
Politico'nun ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre; ölü sayısının artmasından endişe edilen Kabil Havalimanı'ndaki intihar saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Saldırı tehdidi uyarısı yapılmıştı
Kabil Havalimanı, Taliban'ın kontrolü devralmasının ardından ülkeden tahliye edilenlerin akınına uğramıştı. Ülkelerin tahliye operasyonları havaalanından kalkan uçaklarla gerçekleşiyordu. Öte yandan Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir DEAŞ saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamış, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti. İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nin "terör saldırısı" tehdidi bulunduğunu açıklamasının ardından, Kanada, Belçika, Hollanda  ve Danimarka tahliye uçuşlarına son vermişti.

MSB: Birliğimizde zayiat yoktur
Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan da ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur." denilmişti.

Taliban: En az 40 kişi öldü
Al-Jazeera ise Taliban'a dayandırdığı haberinde, patlamada aralarında çocukların olduğu en az 40 kişinin öldüğünü, 60'dan fazla kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Taliban: Saldırıyı kınıyoruz
Taliban'dan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, "Bu saldırıyı kınıyoruz. Masum insanları hedef alan saldırıları tüm dünya kınamalı" denilmişti.