BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyamanspor DİSKİ maçına çıkmayabilir!

Adıyamanspor'da ekonomik kriz sürüyor. 7 haftadır mağlup olmayan futbolcular gelecek maça çıkmama tehlikesiyle karşı karşıya

Abone ol

TFF 2. Lig 4. Klasman Grubu takımlarından Adıyamanspor'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle futbolcular, Vali Ramazan Sodan'la görüşerek, yardım istedi.

Pazar günü kendi evinde karşılaştığı Malatyaspor'u 6-0 gibi farklı skorla mağlup eden ve son 7 haftadır mağlup olmayan Adıyamanspor'da futbolcular, 28 haftadır yaşadıkları maddi sıkıntının devam etmesi halinde maçlara çıkmayacakları uyarısında bulunarak yetkililerden duruma müdahale etmelerini istedi.

Takım adına Vali Ramazan Sodan'ı ziyaret eden Kaptan Fuat ve Barış ile kaleci Oğuzhan, Süleyman, Alper, Suat ve Ersin, ligin başından bu yana kulüpten para alamadıklarını dile getirerek, ilin yetkililerinin duruma el atmasını talep ettiler.

Takım kaptanı Fuat, takımdaki birçok futbolcunun ya evli ya da ailesine bakmakla yükümlü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Sezona büyük şanssızlıklarla başlamamıza rağmen son haftalarda elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla play-off yolunda oldukça iddialı bir konuma geldik. Futbolcu arkadaşlarımın gösterdiği bu özveri maalesef kulüp tarafından gösterilemiyor. Sezon başından bu yana 28 haftalık maç başı paralarımızı alamamış durumdayız. Başkan ve diğer kulüp yetkililerine sorduğumuzda ekonomik sıkıntıdan bahsediyorlar. İlin yöneticilerinin verdiği, ancak hala tutmadığı sözlerin tutulması halinde ödemelerin yapılacağını belirtiyorlar. Artık alacakların telefonlarına bakamaz olduk. Eğer il yöneticileri bu duruma bir çözüm bulmazlarsa önümüzdeki DİSKİ karşılaşmasına çıkmayacağız.''

Futbolcuların durumunun rahatsızlık verici olduğunu söyleyen Vali Ramazan Sodan ise ancak bu tür durumların her yerde yaşanabileceğini belirtti.

VALİ SODAN'DAN SÖZ
Vali Sodan, ''Son haftalarda aldıkları başarılı sonuçlarla yüzümüzü güldüren Adıyamanspor'umuzun futbolcularının içinde olduğu bu durum elbette ki hiç hoş değil ama bu tür olaylar her yerde yaşanabilir. Futbolcu kardeşlerimden şevklerini kırmadan, takımlarının başarısı için sonuna kadar mücadele etmeyi sürdürmelerini istiyorum. Doğrudur, kulübe verdiğimiz bazı sözleri çeşitli nedenlerden dolayı tutamadık, ama bu sorunlar en kısa sürede çözülecektir. Bunun sözünü veriyorum'' şeklinde konuştu.