BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu yol 7 Cumhurbaşkanı eskitti!

Yapımına 1976 yılında başlanan ve 7 Cumhurbaşkanı eskiten Balıkesir yolu yapımında sona gelindi.

Abone ol

Yapımına 1976 yılında başlanan, yedi cumhurbaşkanı ve 21 hükümet gören, Balıkesir ile Kütahya'yı birbirine bağlayacak 230 kilometrelik Dursunbey-Tavşanlı yolu için, Balıkesir ve Kütahya valileri bir araya geldi.

Her iki ilin ekonomisine de önemli katkılar sağlaması beklenen yol, 2011 yılında hizmete girecek.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ve Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, 35 yıldır tamamlanamayan yol için bir yıl aradan sonra tekrar görüştü. Her iki yönden de yapılmaya başlanan yolun ortasında kurulan şantiyede buluşan valilere Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci, Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük ve Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler, her iki ilin genel meclis üyeleri, ticaret ve esnaf oda başkanları eşlik etti. Çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan valiler, 200 milyon liraya mal olacak yolun Tavşanlı bölümünün tamamlandığını, Dursunbey kısmının ise 2011 yılına kadar biteceğini söyledi.

Çalışmalar kapsamında Balıkesir'in Körfez, Manisa ve Kütahya yolunun kaldığını belirten Vali Arslan, "Devlet artık bu yolun tamamlanmasını istiyor. Müteahhitlerimizden de gayretli bir çalışma bekliyoruz. Ödenek konusunda sorunlar yaşanmayacak. Yaptığınız her çalışma için paranızı anında alacaksınız. Gerekirse Sayın Başbakanımız'ı devreye sokarız." şeklinde konuştu.

Dursunbey-Tavşanlı yolunun Kütahya için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Kocatepe ise Ankara'da çalmadık kapı bırakmadıklarını belirtti. İki kardeş ili birbirine bağlayan "sevgi yolu" olarak gördüklerini anlatan Kocatepe, "İlimiz ve ilçelerimizin ekonomisi için de yolun önemi büyük. İzmir ile Ankara arasını kısaltacak. Tamamlandığında Ege illeri. Balıkesir ve Kütahya üzerinden Eskişehir ve başkent Ankara'ya gidecek. Sanayi kuruluşlarımız için de lojistik anlamda önemli bir yol." dedi.