BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öğretmen 15 gündür kayıp

Eskişehir'de 15 Mart'ta arkadaşlarıyla gittiği piknikten dönerken kaybolan öğretmen Mehmet Ali Örkmez, hala bulunamadı.

Abone ol

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde, 15 Mart'ta arkadaşlarıyla gittiği pikniğin akabinde eve dönerken kaybolan öğretmen Mehmet Ali Örkmez, hala bulunamadı. Polis, Jandarma ve Akut ekiplerinin 15 gündür yaptığı aramalar bir sonuç vermedi. Aramalardan sonuç çıkmaması ailesini perişan etti.

Arama çalışmaları sırasında bölgeden geçen Sakarya Çayı'na bağlı sulama kanalının suları kesildi, toprak kazıldı, öğretmenin kaybolduğu alan ile piknik yaptığı bölge arası arandı. Ancak Mehmet öğretmenle ilgili bir ipucuna bile rastlanmadı. Gün geçtikçe bir bulguya rastlanmayınca Mehmet öğretmenle ilgili arama çalışmaları da hız kaybetmeye başladı. Sabah saat 10.00'da başlayan arama çalışmaları öğleden sonra 15.00 sularında bitiyor. Geçen hafta sonu ise arama yapılmadı. Günlerdir aranan tek yer ise Sakarya Çayı'nın geçtiği alan.

Örkmez'in ailesi aramaların yetersizliğinden ve tek bölgede yapılmasından rahatsız. Kardeşi Mustafa Örkmez, aramaların artırılarak geniş bölgelerden yapılmasını istiyor.

Alınan bilgiye göre, 6 yıl önce İzmir 9 Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olan 30 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, Mihalgazi İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak göreve başladı. Şanlıurfa Siverekli olan ve 4 yıldır Mihalgazi İlköğretim Okulu'nda görev yapan Örkmez, 15 Mart'ta meslektaşları Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan, Sinan Çektemir ile birlikte Sakarılıca Kaplıcaları'na pikniğe gitti. 26 SL 652 plakalı Ahmet Atlay'ın idaresindeki otomobille piknikten aynı günün akşam saatlerinde ilçe merkezine dönmek için yola çıktı. Ancak, piknik dönüşünde Atlay idaresindeki otomobil yol kenarındaki bir kayaya çarptı. Maddi hasarın meydana geldiği kazadan sonra aynı araçla ilçeye gelen öğretmenlerden Örkmez, ikamet ettiği lojmanlara yakın ve Sakarya Nehri'nin geçtiği bölgede arkadaşlarıyla vedalaşarak araçtan indi. Ardından evlerine giden 3 öğretmen, sabah okula geldiklerinde arkadaşları Örkmez'in derse girmediğini fark etti. Evini ve cep telefonunu arayan arkadaşları Örkmez'den haber alamayınca durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Güvenlik güçleri, cep telefonu kapalı olan Örkmez'in kaldığı lojmanı aradıktan sonra yakınlarıyla irtibata geçti. Bunun üzerine bekâr olan Örkmez'in bulunması için çalışma başlatıldı. Akut, polis ve jandarma ekipleri öğretmenin piknik yaptığı alan ile kaybolduğu lojman arasında bir kez köpeklerle arama yaptı. Ardından bölgeden geçen Sakarya çayına bağlı sulama kanalının suları kesildi, toprak kazılarak tabanı arandı. Şu anda arama çalışmaları Sakarya Çayı ile sulama kanalında yapılıyor. Ancak 15 gündür Mehmet öğretmenle ilgili bir ipucuna bile rastlanmadı. Yapılan çalışmalar netice vermeyince Mehmet öğretmenle ilgili arama çalışmaları da hız kaybetmeye başladı.


AİLESİ: ARAMALAR YETERSİZ VE TEK YÖNLÜ

Örkmez'in ailesi ise aramaların yetersizliğinden ve geniş alanda yapılmamasından rahatsız. Kardeşi Mustafa Örkmez, abisinin bir kez gittikleri piknik alanı ile kaybolduğu bölge arasında arandığını, ondan sonra arazide hiç arama yapılmadığını söyledi. Son bir haftadır aramaların yalnızca suda yapıldığını, ancak abisiyle ilgili bir bulguya rastlayamadıklarını anlatan Mustafa Örkmez, aramaların artırılarak çeşitli bölgelerden yapılmasını istedi.

"Aramalar yetersiz. Çok üzülüyoruz" diyen Mustafa Örkmez, şunlarısöyledi: "Aramalar sabah saat 10.00 gibi başlıyor, akşam 15.00 gibi bitiyor. Hafta sonları arama yapılmıyor. İlk hafta önce piknik alanından ağabeyimin evine kadar olan alanda arama yapıldı. Onun dışında başka yerler aranmadı. Şu anda ise sadece suda arama yapılıyor. Aramaların artırılarak geniş bölgelerde de yapılması lazım. Ağabeyimle ilgili su dışında arazide bir yerde bulguya, ipucuna rastlayabiliriz. Belki kendisini arazide bulabiliriz. Tek bir noktada arama yapılması bizleri huzursuz ediyor. Bizlerin anlayışla karşılanması gerekir. Bunları yaşamak zor."


"KİMSEYLE BAĞLANTISI YOKTU AMA KAÇIRILMIŞ DA OLABİLİR"

Abisinin kaçırılmış da olabileceğini anlatan Mustafa Örkmez, "Ağabeyimle kendi halinde bir insandı. Ne bir örgüt, ne bir cemaat veya toplulukla herhangi bir bağlantısı da yoktu. Tüm arkadaşlarıyla görüştük. Nereye gitmiş, gelmiş olabilir diye. Ama bir netice yok. Kaçırılma ihtimalini görmüyoruz. Ama olmaz diye de bir şey yok. Her şey olabilir. Şu anda her şeyi göz önünde bulundurmak gerekir." ifadesini kullandı.

Baba Ramazan Örkmez de, "Sanki yer yarıldı oğlum içine girdi. 15 gündür süren aramalar bir netice vermedi. Ne olur oğlumun yerini bilen gören varsa haber versin. Oğlumdan bir netice almak istiyoruz. Akıbetini bilmemek bizlere daha da acı veriyor." şeklinde konuştu.

Aramalara katılan anne Adalet Örkmez de şu ana kadar bir neticeye ulaşılamayınca üzüntüden rahatsızlandı. Oğlundan bir haber alamayan anne Adalet Örkmez, sık sık bayılınca memleketine geri götürülerek, tedavi altına alındı