BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Hasta teröristlere korkunç infaz

PKK’da örgüt üst düzey sorumlularının tedavileri için her türlü imkan denenirken hasta olan örgüt mensuplarını ise korkunç bir son bekliyor.

Abone ol

Terör örgütünün sadece masumları öldürmediği, sadece silahsızlara namlu yöneltmediği yıllardır bilinen bir gerçek. Ancak bir gerçek daha var ki o da son yıllarda örgüt içinde gerçekleşen keyfi infazlar..

Terör örgütünün sözde üst düzey kadrosu, sağlığını kaybeden ve iyileşmesi zaman alan örgüt mensuplarından öyle ya da böyle bir bahane bularak kurtuluyor. Bunun için en kestirme yöntem ise, "Ajan, işbirlikçi" damgası vurarak infaz etmek..

HASTA KADIN HASTANE YERİNE KAMPA GÖNDERİLDİ

Terör örgütü adına dağlarda uzun yıllar faaliyet gösterirken böbrekleri ve sindirim sistemi iflas eden "Nevruz Digor" kod adlı kadın teröristin, Türkiye veya Avrupa’ya giderek tedavi olma talebinin kabul edilmediği belirlendi.

"Pişmanlıkla" ilgili yasal düzenlemeden yararlanmak amacıyla teslim olan örgüt mensuplarının ifadelerine göre, dağlardaki elverişsiz koşullar nedeniyle mutlaka tam teşekküllü bir hastanede böbrek ameliyatı olması gereken kadın teröristin, tam teşekküllü bir hastane yerine Rusya’daki imkanları son derece kısıtlı olan örgüt kampına gönderildiği kaydedildi.

DOKTORDAN KANDİL'E RAPOR

Kampa gelen doktorun, "Nevruz Digor"un mutlaka hastanede tedavi olması yönündeki raporunun Kandil’e iletildiği, ancak bu talebin kabul görmediği ve kamp içinde tedavi edilmesinin istenildiği kaydedildi.

Bunun üzerine kadın teröristin, ailesine mektup yazarak yardım istediği, ailesinin Kandil’deki örgüt yöneticileriyle görüşerek kızlarının tedavisi için kendilerine verilmesini talep ettikleri, ancak bu talebin kabul edilmediği belirlendi.

AJAN-İŞBİRLİKÇİ OLARAK SUÇLANDI

Teröristin tedavisi için örgüt yönetiminin gerekli girişimlerde bulunmamasının örgüt içerisinde rahatsızlığa neden olduğu bildirildi.

Kandil tarafından kadrolara yönelik yayınlanan bir talimatta, Nevruz Digor’un "ajan-işbirlikçi" olduğu, sorgulamasının devam ettiği ve bu nedenle Avrupa veya Türkiye’ye gönderilmediğinin belirtildiği kaydedildi.

Bu arada, "Nevruz Digor"un ailesinin kızlarının bir an önce tedavi ettirilmesi için bazı uluslararası kuruluşlar aracılığıyla girişimlerde bulunduğu belirtildi.

ÖLÜME TERK EDİLDİ, KAÇTI

Geçen yıl gırtlak kanseri olan ve tedavisi için Türkiye’ye gelmesine izin verilmeyen ve ölüme terk edilen M.A. isimli kadın terörist, Irak’taki örgüt kampından kaçmayı başararak İzmir’de bir hastaneye sığınmıştı. Güvenlik güçlerine teslim olan M.A.’nın tedavisinin halen sürdüğü kaydedildi.

KANSER HASTASINI CANLI BOMBA YAPTILAR

Yine, geçen yıl "kanser" hastası olduğu için terör örgütü tarafından "canlı bomba" olarak İstanbul’a gönderilen G.K, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirilmişti.