BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da seçimler yenilenebilir!

Aytaç Durak'ın açığa alındığı Adana'da işler karışıyor. Meclis üyelerine çağrı var: "İstifa edin seçim yenilensin"

Abone ol

Rüşvet, yolsuzluk ve imar rantı ile gündeme gelen Adana'da CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerin tekrarlanması için istifaya hazır olduğunu söyledi.

Adana'na yerel Kanal-A televizyonunda yayınlanan "Bir ters bir düz" adlı programda konuşan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Adana'da yaşanan belediye başkanlığı krizini çözmek için kendisinin istifaya hazır olduğunu vurguladı.

Meclis üyelerinin tamamını istifaya davet eden Arıkan, hep birlikte istifa ederek Adana'da bütün belediyelerin seçimlerinin yenilenmesini talep etti. Konuyu Perşembe günü yapılacak Büyükşehir Belediye meclisinde de açıklayacağını söyleyen Arıkan, meclis üyelerinin kendisine uymaları durumunda hemen istifa edeceğini söyledi.

AK PARTİ'DEN DESTEK
AK Parti'den aday olan ancak seçimi bin 500 oy farkıyla kaybeden Mehmet Ali Bilici ise Arıkan'ın önerisiyle ilgili açıklama yaptı.

Bilici, "Ben zaten bir senedir her platformda seçimin şaibeli olduğunu söylüyorum. CHP'nin adayı da aynı şeyleri söylüyor. Son günlerdeki olaylar Adana'nın önünün tıkandığı bir ortama doğru gittiğini gösteriyor. Mevcut durumda hiç bir şeçenek Adana'nın menfaatine gözükmüyor. Adana'na sıradan bir şehir değil. Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri. Bu nedenle Büyükşehir Belediye başkanı güçlü olmalı. Gücün kaynağı da milletimizdir. Bu nedenle Yıldıray Arıkan'ın açıklamasını destekliyorum." dedi.

CHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Ümit Özgümüş ise seçimlerin şaibeli olduğunu geçmişte söylediklerini ve bugünde aynı şeyleri ifade ettiklerini hatırlattı.

CHP İL BAŞKANI DA OLUMLU BULDU
Özgümüş, "29 Mart 2009 seçimleri Adana'da adil olmadı. Sonuç adil değil, seçim şaibelidir. Bugün gelinen noktada bu yapıyla Adana meclisinin devam etmesi mümkün değil. Bugün bir belediye başkanlığına bir vekil seçildiği zaman şaibeli, kuşkulu ve kimsenin birbirine güvenmediği bir ortamda hizmet yapamaz. Adana kaybeder. Yıldıray Arıkan'a katılıyorum. Adana'da çok acil seçime gidilmeli. Seçilecek olan kişi, daha güçlü gelmeli ve kamuoyu vicdanında bir başkan olarak hizmet vermeli." diye konuştu.
Diğer taraftan 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlere hile karıştırıldığı iddia edilmiş, sonradan açılan oy torbaları ve yapılan sayımlarda farklı partilerin oylarının kaydırıldığı ortaya çıkmıştı.