BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kula'nın okuma yazma oranı şaşırttı!

Manisa'nın Kula ilçesinde yapılan araştırmanın sonuçları ilçede okuma yazma bilmeyenlerin sayısını ortaya çıkardı.

Abone ol

Manisa'nın Kula ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda 2 bin 70 vatandaşın okuma yazma bilmediği tespit edildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ramazan Sümen nezaretinde ilçe merkezi ve köylerinde yapılan tarama sonucu 2 binin üzerinde vatandaşın okuma yazma bilmediğinin anlaşılması üzerine yeni kursların açılmasına karar verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü "Ana Kız Okuldayız Projesi" kapsamında “Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın” Sloganıyla okuma- yazma kursu açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Akar yaptığı açıklamada, "En büyük isteğimiz okuma-yazma bilmeyen bir vatandaşımızın kalmamasıdır. Bu amaçla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kula Müftülüğü personeli ile birlikte el ele başlattığımız bu kampanya ile bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. Okuma -yazmayı öğrenen vatandaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz, her zaman yanlarında olacağız " dedi.

Akar, insanların toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri için mutlaka okuma-yazma bilmesi gerektiğini vurgulayarak, "İlçemize bağlı mahalle ve köy birimlerinde 2 bin 70 vatandaşımıza ulaşacağız. Bu yerleşim birimlerinde özelikle okuma yazma kurslarını açarak okuma-yazma oranını artıracağız. Şu ana kadar 51 okuma yazma kursu açıldı. Bu kurslarımızda 310 kursiyerimize okuma yazma eğitimi verilmektedir. Bu sayıyı her geçen gün daha da artıracağız" diye konuştu.