BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bu iddialar İzmir'i karıştırır!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın ortaya attığı iddialar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni karıştıracak cinsten.

Abone ol

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimlerden sonra geçen bir yılını değerlendirdi. AK Parti İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan Kabak, "29 Mart 2009 belediye seçimleri üzerinden tam bir yıl geçti. İzmir'in belediyecilik açısından bir yılının daha boşa gittiğine tanık olduk" dedi.

Kabak, ortaya konulan bir eserin ve İzmir için yapılmış bir hizmetin olmadığını üzülerek gördüklerini belirterek şunları söyledi: "Bu nedenle, İzmir yararına yapılmış belediye icraatlarıyla ilgili tuttuğumuz kırmızı klasörümüzün içinin boş olduğunu söylemek zorundayım. İzmir yararına yapılan bir iş olmadığı için hizmetler ve eserler konusunda hiçbir şey söyleyemiyoruz. Ancak, büyükşehir başkanımızın bir konuda çok başarılı olduğunu söylemek zorundayız. O da, başarısızlığına mazeret bulma, bahane üretme ve başkalarını suçlama konusundaki başarısıdır. Geçen bir yıl içinde, Hükümetten başlayıp Valiliği, AK Parti İl Başkanından başlayıp CHP'li ilçe belediye başkanlarını, üst düzey bürokratlardan başlayıp kapıdaki bekçiye kadar suçlamadığı hiç kimse kalmadı. Halbuki aynaya baksa, İzmir için bir vizyonu olmayan ve liderlik yapamayan gerçek sorumluyu görecektir."

AK Parti'nin, hizmet esasına göre kurulmuş ve insanı merkeze alan bir parti olduğunu anlatan Kabak, tüm karar ve işlemleri adalet ilkesine göre verildiğini ve 72 milyon insanın tüm bölgelere eşit hizmet götürdüğünü söyledi. Verilen oylara göre ayrımcılık yapmak Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bir geleneği olduğunu savunan Kabak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu geleneği sürdürdüğünü söyledi. Menederes'e bağlı Küner köyünün buna güzel bir örnek olduğunu ifade eden Kabak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neredeyse tamamı AK Parti'ye oy veren bu köy, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından cezalandırılmakta ve hizmet götürülmemektedir. Civardaki tüm köylerin yolu büyükşehir tarafından yapılmışken Küner köyünün yolları ısrarla yapılmamaktadır. Aynı şekilde, içme suyu şebekesi iki yıldan bu yana İZSU tarafından yapılmamakta ve adeta AK Parti'ye oy verdiğiniz için su şebekeniz yapılmıyor denmektedir."

İDDİALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mali kaynaklarını verimsiz ve partizanca kullandığını öne süren Kabak, İtfaiye Müdürlüğü ile ilgili olarak iddialar ortaya koydu. Kabak'ın ortaya koyduğu iddialar şöyle: "2006 yılından bu yana her ay hizmet alımı yoluyla ve bir belediye şirketi olan İzelman kanalıyla 400 ve üstünde eleman itfaiye hizmetleri için istihdam ediliyor. Ancak, bunların sadece 250'si İtfaiye Müdürlüğünde çalışıyor. Geriye kalan 150-160 kişi ise İtfaiye Müdürlüğünde hiç çalışmamasına ve oradaki personel tarafından tanınmamasına rağmen İtfaiye Müdürlüğünden düzenli maaş alıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı, her ay İzelman A.Ş.'den 400 kişilik hizmet almış gibi hak ediş düzenliyor ve ödeme yapıyor. Kadrolu itfaiyeci ihtiyacı olarak işe alınanlardan iki kişi, CHP'li bir ilçe belediye başkanının ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevli üst düzey bir bürokratın birinci dereceden akrabasıdır. Bunların nasıl işe alındıklarının açıklanmasını istiyoruz. Daha vahimi ise bu iki kişi itfaiyeci kadrosundan işe alınmalarına rağmen partizanca bir tutumla hiçbir zaman itfaiyeci olarak çalıştırılmadılar. Belediye sarayında büro işlerinde istihdam ediliyorlar."

İtfaiye müdürlüğüne alınan sekiz adet merdiven ekipmanlı aracın merdiven ekipmanlarının çalışmadığını belirten Kabak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle bu araçlar işe çıkarılmamak ve gözden uzak tutulmak üzere Foça, Urla, Bayındır, Torbalı, Menemen, Aliağa, Kemalpaşa gibi ilçelere gönderilmiştir. Her biri 810.711,16 lira ile 822.158,57 lira değerindeki bu araçları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne satan firma ihaleden beş ay sonra kapanmış ve kayıplara karışmıştır. Garanti süresi içinde olmasına rağmen muhatap bulunamadığından tamirleri yapılamamaktadır. Bu araçlar işe yaramaz bir şekilde ve atıl bir vaziyette tutulmaktadır."