BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,67
HABER /  SPOR

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor'u 3-0 mağlup ederek maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

Abone ol

Trendyol Süper Lig'in 34. haftası heyecan dolu bir maça sahne oldu.

Sarı-kırmızılılar, Yukatel Adana Demirspor ile deplasmanda karşı karşıya gelirken Cimbom sahadan 3-0'lık skorla galip ayrıldı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz tamamlandı ve 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda 53. dakikada Hakim Ziyech gol perdesini açtı. 64. dakikada bu kez Cimbom'da sahneye Kerem Demirbay çıktı ve skoru 2-0'a getirdi.

Mücadelenin 90+1. dakikasında Galatasaray'da Mauro Icardi skoru 3-0'a getirdi.

Bu gollerle maç Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 

Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera, maç boyunca kurtardığı net pozisyonlarla 3 puanın en önemli mimarlarından birisi oldu.

Maçın ardından Galatasaray 93 puana sahip oldu ve ligde liderliğini sağlama aldı. Ev sahibi Adana Demirspor ise 41 puanla ligde 11. sırada bulunuyor.

Adana Demirspor - Galatasaray maçının önemli anları

90'Adana'da son düdük geldi. Galatasaray zorlu deplasmandan 3-0'lık galibiyetle dönüyor.

90'90+1: Galatasaray, Icardi'nin golüyle farkı 3'e çıkardı. Kerem'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, hemen yanındaki Icardi'ye bıraktı. Onun düzgün vuruşu ağlarla buluştu.

87'Adana Demirspor'da Abat Aimbetov karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yapmak isterken Nelsson ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

79'Mohammadi'nin soldan ceza sahasına gönderdiği top herkesi aştı ve ters kanattaki Köhn'e gitti. Galatasaray bu bölümde rakibine pozisyon fırsatı vermiyor.

77'Youcef Atal'ın savunma arkasına gönderdiği topa Nabil Alioui, hareketlendi ama ondan önce Köhn, topu uzaklaştırdı.

75'Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, sol çaprazdan çok iyi vurdu. Top uzak direğin az farkla üstünden dışarı gitti.

72'Galatasaray, Adana'da Mertens'le üçüncü golü buldu fakat pozisyon esnasında Kerem Aktürkoğlu'nun topu çizgiyi geçtikten sonra çevirmesi nedeniyle gol geçerli sayılmadı.

64'GOL! Galatasaray, Kerem Demirbay'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Kaan Ayhan'ın pasıyla sağdan son çizgiye inen Kerem Demirbay, dar açıdan çok sert vurdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

58'Sol kanatta toplu alan Barış Alper, ceza sahasına girmeden sağ ayağıyla köşeye çok sert vurdu. Top yandan az farkla dışarı gitti.

56'Adana Demirspor'da sol kanattan Yusuf Erdoğan ortaladı. Savunmada Köhn, sarı kırmızılı takım adına tehlikeyi uzaklaştıran isim oldu.

53'GOL! Galatasaray, Ziyech'in golüyle maçta 1-0 öne geçti. Mertens'in yay üzerinden indirdiği topa Hakim Ziyech, sol ayağıyla çok sert vurdu. Mahammadaliyev'in çabası yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

49'KAÇTI! Adana Demirspor gole çok yaklaştı. Mendoza soldan ceza sahasına hızla girdi. Karşı karşıya yaptığı vuruş Muslera'dan döndü. Dönen topu Balotelli tamamlamak istedi ama bu şut yandan auta gitti.

46'Maçta ikinci yarı başladı.

Adana'da ilk yarı golsüz sona erdi.

45+3: Galatasaray organize geldi. Mertens'in sol kanattan içeri gönderdiği pasta Icardi topun üzerinden atladı. Meşin yuvarlağı kontrol eden Ziyech'in şutu savunmaya çarparak dışarı gitti.

45'İlk yarının sonuna 6 dakikalık kayıp zaman işareti geldi.
Pozisyon40'Adana Demirspor'da Hikmet Karaman, itirazları sonrası sarı kart gördü.

38'Hakim Ziyech'in ortasında Icardi'den önce kaleci Mahammadaliyev topu kurtardı ve oyunu hemen başlattı. Yusuf Barasi'nin savunma arkasına gönderdiği topta Muslera kalesini terk ederek meşin yuvarlağı gelişi güzel uzaklaştırdı. Bu topta ise Barış Alper savunma arkasına sarkıp topu ceza sahasına çevirdi ama top kalecide kaldı.

36'Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruş savunmadan döndü. Dönen topta, Atal pasını içeri çevirmek istedi ama yerden giden top Muslera'da kaldı.

33'Maçta tempo yükseldi. Rakip savunmayı hazırlıksız yakalayan Adana Demirspor'da Yusuf Erdoğan, ceza sahasına girdikten sonra son çizgide ortasını yerden içeri gönderdi. Abdülkerim Bardakçı'dan çok kritik bir müdahale geldi.

32'Galatasaray etkili geldi. Icardi ile ikiye bir yapan Barış Alper soldan girdiği ceza sahasında son vuruşu iyi yapamayınca top kalecide kaldı.

30'Muslera'nın ciddi bir şeyi yok oyuna devam edebilecek.

29'Kaleci Muslera bir sakatlık yaşadı ve oyun durdu.

17'Savunma arkasına atılan topa hareketlenen Barış Alper, sağdan ceza sahasına girdikten sonra bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Mahammadaliyev gole izin vermedi.

14'Galatasaray'ın bu sezon 28. kez şutu direkten döndü. Sarı-Kırmızılılar ligde topu en çok direkten dönen takım konumunda.

12'Galatasaray tehlikeli geldi! Kerem Demirbay ceza sahası çizgisi üzerinden nefis bir şut çekti. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

8'Galatasaray'da Köhn'ün pasında sol kanattan ceza alanı içine giren Barış Alper rakibinden sıyrılıp vuruşunu yaptı. Adana Demirspor savunmasına çarpan top, çerçeveyi bulmadı.

4'Galatasaray'da Derrick Köhn sol çaprazdan ceza alanı içine girdi. Vuruşunu yaptı ancak Adana Demirspor savunması son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

1'Adana Demirspor gole çok yaklaştı! Santranın ardından topu kapan Balotelli'nin pasında topla buluşan Mendoza sağ kanattan sokuldu. Ceza alanı içine girmeden köşeye sert vurdu. Muslera güçlükle topu kornere çeldi.

1'Karşılaşmaya konuk ekip Galatasaray başladı.

Adana Demirspor - Galatasaray ilk 11'ler

Adana Demirspor: Shahruddin, Atal, Gravillon, Semih, Mohammadi, Michut, Maestro, Barasi, Yusuf, Mendoza, Balotelli

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi 

40. randevu

Adana Demirspor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 39 kez rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 21 galibiyet alırken, Adana temsilcisi de 9 kez rakibini mağlup etti. 9 maçta ise kazanan çıkmadı. Galatasaray'ın attığı 64 gole, Adana Demirspor 32 golle karşılık verdi.

Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan mücadeleyi Galatasaray 3-1 kazandı.

Deplasman karnesi

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 16 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu mücadelelerde 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı ve 39 puanla bu alanda ikinci sırada yer alıyor. Cimbom son olarak dış sahada Alanyaspor ile oynadı ve 4-0 yendi.

Son 21 lig maçını kaybetmedi

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, oynadığı son 21 maçta rakiplerine kaybetmedi. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor'a yenilen sarı-kırmızılılar daha sonraki mücadelelerde 19 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cimbom öte yandan son 14 lig karşılaşmasından da 3 puanla ayrıldı.

Ligin en az gol yiyen takımı

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon savunma performansıyla da dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar oynadığı 33 maçta kalesinde 21 gol gördü ve bu performansıyla da ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Aslan, müsabakaların 17'sinde ise kalesini gole kapadı.

Mauro Icardi son haftaları boş geçmiyor

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Süper Lig'de son 5 haftada rakip fileleri 6 kez havalandırdı. Bu sezon ligde 29 maçta görev alan Icardi, 20 gol kaydetti. 31 yaşındaki futbolcu, gol krallığı yarışında 20 gollü Fenerbahçe'nin Bosna Hersekli futbolcusu Edin Dzeko ile birlikte zirveyi paylaşıyor.

Sarı-kırmızılılar rekor için sahada

Galatasaray, Adana Demirspor'u yenmesi durumunda kendisine ait Süper Lig'de üst üste kazanma rekorunu geçecek. Geçtiğimiz sezon ligde art arda 14 karşılaşmadan galip ayrılan sarı-kırmızılıların kazanma serisi deplasmanda Konyaspor'a 2-1'lik skorla kaybetmesiyle tamamlanmıştı.

7 futbolcu sarı kart sınırında

Galatasaray'da, Adana Demirspor karşılaşması öncesinde 7 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılılarda Lucas Torreira, Victor Nelsson, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Kaan Ayhan, Sergio Oliveira ve Davinson Sanchez, sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular sarı kart görmesi durumunda 35. haftada İstanbul'da oynanacak Sivasspor maçında cezalı duruma düşecek.

Okan Buruk ile Hikmet Karaman 5. kez rakip

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, bugüne kadar resmi müsabakalarda 4 kez rakip oldu. Buruk; Çaykur Rizepor, Gaziantepspor ve Elazığspor'u çalıştırırken, Karaman da Kayserispor, Kayseri Erciyespor ve Rizespor'un başındaydı. İki teknik direktör de 2'şer galibiyet aldı.