BIST 10.074
DOLAR 32,34
EURO 34,66
ALTIN 2.415,18
HABER /  GÜNCEL

ABden vahim uyarı!

AB Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Komiseri Kipriyanu, kuş gribinin yayılma riskinin bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Mısır'da incelemelerde bulunan Avrupa Birliği (AB) Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Komiseri Markos Kipriyanu, kuş gribinin yayılma riskinin bulunduğunu söyledi.

Mısır'da incelemelerde bulunan AB Sağlık ve Tüketiciyi Koruma Komiseri Kipriyanu, kuş gribinin yayılma riskinin yüksek olduğunu belirterek, "Kuş gribi dünya geneline yayılabilir. Grip, birçok ülkede geniş bir halka olarak yayılıyor" dedi. Kahire'de Samiramis Hotel'de incelemeleri ile ilgili olarak AB yetkilisi Klaus Eberman ile birlikte basın toplantısı yapan Kipriyanu, AB'nin kuş gribi ile mücadele konusunda 260 milyon Euro bütçe ayırdığını ifade ederek, bu konuda AB'nin Türkiye'ye diğer ülkelerden farklı bir yardım uygulayacağını ifade etti. Türkiye'nin AB'ye üye olma sürecinde olduğu için yardımlar konusunda daha avantajlı olduğunu belirtti.

AB Komiseri Kipriyanu, "Türkiye'yi ziyaret ettik. Uzmanlar gönderdik. Türkiye ile işbirliği yapıldı" şeklinde konuştu.

3 milyon 200 bin hayvanın grip nedeniyle itlaf edileceğini açıklayan Kipriyanu, kuş gribinin dünya genelinde çok uzun sürebileceğini vurgulayarak, hastalık konusunda herkese sorumluluk düştüğünü kaydetti. Kipriyanu, kuş gribi hastalığının Mısır'da ilk defa 17 Şubat 2006'da tespit edildiğini de sözlerine ekledi.