BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

ABD'den Türkiye ile tatbikat açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD donanmasına ait Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri 'USS Donald Cook' ve Amerikan füze atar savaş gemisi 'USS Porter'ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Karadeniz'de tatbikat yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. 

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in şu ifadelerine yer verildi:

"Amerikan donanmasına ait 'ABD donanmasına ait Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze destroyeri 'USS Donald Cook' ve Amerikan füze atar savaş gemisi 'USS Porter'ın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte Karadeniz'de tatbikat yapmasını memnuniyetle karşılıyoruz. NATO müttefikleri olarak Avrupa ve Orta Doğu'da barış ve istikrarı sağlamak ortak taahhüdümüzdür. Ortak tatbikatlar; güven tesis etmekte, haberleşme imkanlarını iyileştirmekte ve Karadeniz'de ve daha geniş bir coğrafyadaki güçlü güvenlik ortaklığımızı sağlamlaştırmaktadır."

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada; Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 'TCG Turgutreis' ve 'TCG Oruçreis' fırkateynleri ile ABD Deniz Kuvvetlerine bağlı 'USS Porter' ve 'USS Donald Cook' muhripleri arasında Karadeniz'de ikili deniz eğitimlerinin icra edildiği bildirilmişti. Açıklamada; Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar ile ABD deniz karakol uçağının da katıldığı eğitimle iki ülke deniz kuvvetleri unsurları arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, birlikte çalışabilirliğe katkı sağlanmasının amaçlandığı kaydedilmişti.