BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener, Boğaziçili öğrencileri tehdit eden dekana sert çıktı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili tepki çeken sözlerine sert çıktı.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın Az Önce Konuştum programında açıklamalarda bulundu.

"Yazıklar olsun bu adama"
Trakya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın kullandığı ifadelere tepki gösteren Meral Akşener, "Trakya Üniversitesi'nden bir adam, adam demek de olmaz, bir yaşam formu, Cevdet Kılıç... Dekanmış ya! "Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" diyor. Yazıklar olsun bu adama. Yazıklar olsun bu yaşam formuna. Türkiye'de bu tür insanlar türeyip bu tür konularda böyle abuk sabuk, böyle çirkin beyanlarda bulunmasına fırsat verenlere de yazıklar olsun. Devlet dediğim şey bu adamın bu şekilde yazmasına çizmesine müsaade etmez. Şimdi soruşturma açmışlar. Neye yarar? Başlangıcında yapmaması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Dekan'ın tepki çeken sözleri
Cevdet Kılıç, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlerle ilgili, "Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim" demişti.

Soruşturma başlatılmıştı
Sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle Prof. Dr. Cevdet Kılıç hakkında Trakya Üniversitesi tarafından soruşturma başlatıldı.