BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75
HABER /  POLİTİKA

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Türkiye'yi daha fazla yaptırım yapmakla tehdit etti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemine ilişkin "Kabul edilemez bir adım. Daha fazla yaptırım gelebilir" diyerek tehdit etti.

Abone ol

Mike Pompeo, Amerikan Bloomberg kanalına Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemi alması ve CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında uygulanabilecek olası yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Kabul edilemez bir adım"

Konuya dair değerlendirmelerin devam ettiğini belirten Pompeo, Türkiye'nin teslim almaya başladığı S-400'lerin aktif hale getirilmesini "kabul edilemez bir adım" olarak nitelendirdi.

"Daha fazla yaptırım gelebilir"

Pompeo, ilk aşamada Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programından çıkarılmasını sağladıklarını dile getirerek, "Daha fazla yaptırım gelebilir. Açıkçası S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesini istiyoruz, amacımız bu." değerlendirmesinde bulundu.

"Sistemin bir kısmını teslim aldılar"

Ankara'ya uzun zamandır S-400 ve F-35'lerin uyumsuz olduğunu anlattıklarını ifade eden Pompeo, "Bu sistemin bir kısmını teslim aldılar, Türklerin bunu tekrar gözden geçirmesini istiyoruz." dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar açıkladı! Türk milleti S-400'ler için ne düşünüyor işte en az destek veren parti
Foto Galeri Optimar açıkladı! Türk milleti S-400'ler için ne düşünüyor işte en az destek veren parti Galeriye Gözat