BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.410,68
HABER /  DÜNYA

ABD Ahmedinejadı mest etti

Bush karalar bağlarken, Ahmedinejad keyiften dört köşe. Bush'a zafer ilan etti.

Abone ol

ABD'nin 16 istihbarat kurumunun hazırladığı rapor, Beyaz Saray'da soğuk duş etkisi yaparken, İran'da sevinçle karşılandı. İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad, raporu "zafer ilanı olarak" niteledi. 
     
Ahmedinejad, Irak sınırındaki İlam şehrinde halka hitaben yaptığı konuşmada, "Gerçekte bu rapor, İran halkının zafer bildirisidir. Bu rapor, nükleer program konusunda İran halkının dünyadaki büyük güçler karşısındaki büyük zaferinin ilanıdır" diye konuştu.

"Raporun ABD'ye karşı sıkılmış son kurşun" olduğunu söyleyen Ahmedinejad, nükleer teknoloji konusunda yola devam edeceklerini kaydetti. 

Ahmedinejad, "İran, nükleer teknolojiyi direnişle elde etti. Şunu belirtmek istiyorum ki İran, nükleer programında direnmeye devam edecek ve iğne ucu kadar kendi hakkından vazgeçmeyecek" diye konuştu.

BUSH KARALAR BAĞLADI

İran cephesinde bunlar yaşanırken, Amerika'da gözler Bush'un açıklamasına çevrildi. "Raporu ikaz sinyali" olarak nitileyen Bush, İran'ın tehlike arzetmeye devam ettiğini söyledi. Bush, "İran tehlikeliydi, hala tehlikeli ve tehlikeli olacak" dedi.

Bush, "Eğer İran, elindeki bilgiyi geliştirse, çalışmalarını sürdürseydi, bu bilgileri gizli bir programa dönüştürebilirdi. Bu da dünya için tehlikeli olurdu. O yüzden, ben son raporu, İran'ın bir programa sahip olduğu yönünde ikaz sinyali olarak görüyorum" dedi.