BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.434,67
HABER /  DÜNYA

Afganistan kan gölü

Kabil'de intihar saldırısı düzenlendi. Hedef Afgan polisler oldu.

Abone ol
Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen bir intihar saldırısında en az 13 kişinin öldüğü bildirildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı, kentin kalabalık bir bölgesinde, bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda Afgan askerleri taşıyan bir otobüsün hedef alındığını duyurdu.

Saldırıda altı asker ve yedi sivil ölürken, onlarca kişinin de yaralandığı haberleri geliyor.

Kabil'de bugünkü saldırının bir benzeri de, dün başkentin havaalanı civarında, bir NATO konvoyuna karşı düzenlenmiş, saldırıda 22 Afgan yaralanmıştı.

Bugünkü saldırıda, ölenlerden bazılarının ağır yaralı olduğu ve bu nedenle ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Görgü tanıkları, günün erken saatlerinde bomba yüklü bir otomobilin, askerleri taşıyan otobüse yaklaştıktan sonra havaya uçtuğunu söylediler.

Askerleri taşıyan otobüs de saldırının ardından büyük maddi hasara uğradı.

Kabil'deki BBC muhabiri David Loyn, asker ve polis taşıyan otobüslerin, Kabil'de giderek daha sık hedef olarak seçildiğini söyledi.

Bugünkü bombalama, son sekiz gün içinde kentte düzenlenen üçüncü intihar saldırısı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Robert Gates de Afganistan'da yükselen şiddeti değerlendirmek için ülkede bulunuyor.

Gates'e göre ülke de şiddetin artmasının önemli bir nedenini, NATO öncülüğündeki ISAF kuvvetlerinin Taleban militanlarına karşı yürüttükleri saldırıların yoğunluğu olduğunu söyledi.