BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.442,57
HABER /  POLİTİKA

Cindorukun 28 Şubattaki rolü

Cindoruk DP'de başkanlığa aday. Ama geçmişi peşinden geliyor.

Abone ol

Hüsamettin Cindoruk DP'nin Genel Başkanlığı'na aday olabileceğini açıkladı. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da olağanüstü kongreyi 6 Ocak'ta toplayacağını açıkladı. Tüm bu gelişmeler kulisleri hareketlendirdi. Kongrede genel başkanlığa aday olacağını açıklayan partinin eski genel sekreteri Serhan Yücel Cindoruk'a sert çıktı. 

28 ŞUBAT'TAKİ ROLÜNÜ SORDU

 Serhan Yücel, Cindoruk'a 28 Şubat hatırlatması yaptı. Yücel, "28 Şubat sürecindeki zikzaklarını delege değerlendirecektir." ifadesini kullandı.

Yücel, kongrede Cindoruk'un kazanacağı gibi bir havanın doğru olmadığını da vurguladı. Yücel, "İlhan Kesici'yi seçmek üzere dizayn edilen delege, Mehmet Ağar'ı seçmiştir. Bu seçimde de delegenin nasıl bir karar vereceğini göreceğiz. Bu tür açıklamalarla delege iradesine ipotek konması doğru değildir." dedi. Bu arada DP Genel İdare Kurulu (GİK), dün 5 dakika süren bir toplantı yaparak kongrenin 6 Ocak'ta yapılmasını karara bağladı.

28 ŞUBAT'TA NE OLMUŞTU?

28 Şubat sürecinde Refahyol hükümeti, DYP'de hâlâ tartışılan istifalar sonucunda yıkılmıştı. İstifa eden DYP'liler Hüsamettin Cindoruk'un önderliğinde DTP'yi kurmuştu. 28 Şubat kararları DTP'nin de yer aldığı Anasol-D koalisyon hükümeti tarafından hayata geçirilmişti. Ancak bu hükümet Türkbank yolsuzluğu sebebiyle düşmüştü.