BIST 10.899
DOLAR 32,17
EURO 34,97
ALTIN 2.451,87
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet nefretin SİMGESİ mi?

Nefretin simgeleri nelerdir? Hürriyet, türbanı gösterdi, karşılık bu yazı ile geldi.

Abone ol

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök dün, İstiklal caddesinde solcu bir gazeteyi satan başörtülü bir kızın fotoğrafını yorumladı.

Kızın fotoğrafından hareketle "Başörtüsü nefretin simgesi oluyor" sonucuna varan Özkök'e Star yazarı Şamil Tayyar, şu soruyu sordu;
"

Bu soruyu sormasındaki sebepse Hürriyet'in yaptığı KOKTEYLDE TOPRİL İSTEYEN DİPLOMAT haberi...

"Diplomat neden tayin istedi?

Hürriyet Yazarı Şükrü Küçükşahin, AB Genel Sekreterliği Siyasi İşler Dairesi Başkanı Cem Kahyaoğlu’nun Fransa Büyükelçiliği’nin kokteylinde bir AK Partili milletvekilinden tayin için torpil istediğini yazdı. (...)

Yazıda torpil istenen milletvekilinin ismi yazılmamış. İsmini biz yazalım; Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan. Diplomatla milletvekili arasındaki görüşme bize farklı aktarıldı ama özü itibariyle torpil talebi olmuş, nasıl bir karşılık bulur, onu göreceğiz.

Hürriyet’te olmayan ayrıntı, bu diplomatın eşinin sürekli tedavi gerektiren zorlu bir hastalıkla mücadele ettiği, tedavi için sürekli yurt dışına gittiğidir.

Ankara’da herkes bilir ki, bu tür olağanüstü durumlarda tedavi sürecine olumlu katkıda bulunmak için tayin dönemlerinde pozitif ayrımcılık uygulanabilir.

Nitekim; 1991 yılında Süleyman Demirel’in başbakanlığı döneminde bir foto muhabiri arkadaşımız benzer bir hastalığa yakalandığında tedavi için ABD’ye gönderildi. Üstelik o tarihte Milliyet’te çalışıyordu, önce Anadolu Ajansı’nda işe başlatıldı ardından ajansın New York temsilciliğinde görevlendirildi. Bu arkadaşımız gördüğü bu tedavi sonucunda hayata döndü."