BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

Gazeteciler hakkını arıyor

Gazeteciler isyan ediyor. Kazanılmış haklarını kaybetmek üzereler.

Abone ol

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Tasarısıyla yıpranma hakları kaldırılan kaldırılan gazeteciler, Mersin'de haklarının korunması amacıyla yürüyüş düzenledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) önünde toplanan ve bazılarının göğüslerinde çeşitli olaylarda yaralanan meslektaşlarının bulunduğu fotoğrafları asan gazeteciler, Atatürk Caddesi boyunca slogan ve alkışlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Büyükşehir Belediyesi binası önüne gelen gruba, burada toplanan Mersin Merkez Gazeteciler Derneği üyeleri de destek verdi. Gruptakiler, daha sonra Cumhuriyet Alanı'na geldi. MGC Genel Sekreteri Mustafa Özgür, Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, geçmişte medya patronlarının gazetecilere çeşitli baskılar yaptığını, ancak kararlılıkla direnilmesi sonucu basın emekçilerinin bu mücadeleyi kazandığını söyledi.

Şimdi aynı baskıyı hükümetin yaptığını öne süren Özgür, bu hakkın birlik olunduğu sürece yok edilemeyeceğini bildirdi. Mersin Merkez Gazeteciler Derneği Başkanı Hamdi Yurdakul da Türkiye'nin dört bir yanında eylemler yapıldığını, haklarının ortadan kaldırılmasına yönelik girişimleri protesto etmek amacıyla meslektaşlarına destek verdiklerini söyledi.

Gazetecilerin zor koşullar altında çalıştığını vurgulayan Yurdakul, gazetecinin mesai sınırı bulunmadığını kaydetti. Gruptakiler, konuşmaların ardından dağıldı.