BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bebeklerini değiştirdiler!

Aynı hastanede doğum yaptılar. DNA testine kadar gerçekten habersizlerdi.

Abone ol
Çek Cumhuriyeti'nde doğumlarının ardından hastanede karıştırılan bebekler hatanın anlaşılması üzerine bir yıl sonra gerçek ebeveynlerine verildi.

Bebeklerin ebeveynleri, DNA testleri sonucu doğumun ardından eve yanlış bebekle gittikleri kesinleşince, çocukları değiştirmeye karar verdi.

Ebeveynler, haftalar süren psikolojik hazırlıktan sonra uzmanların geç kalınırsa çocukların zarar görebileceğini söylemesi üzerine, bebekleri değiştirme tarihini öne aldı.

Hatanın yapıldığı hastane, karışıklıktan sorumlu tutulan iki hemşirenin işine son verildiğini, beş kişinin de disiplin cezası aldığını açıkladı.

Nikola ve Veronika adlı kız çocukları, geçen yıl 9 Aralık'ta başkent Prag'a 165 kilometre mesafedeki Trebic kentinde dünyaya geldi.

Hastanenin hatası, doğumdan 9 ay sonra koyu renk gözlü ve saçlı babanın, sarışın ve renkli gözlü çocuğun kendisinden olamayacağını düşünmesiyle gün ışığına çıktı.

DNA testleri sonucu bebeğin kendisi ya da eşiyle ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Bebekleri değiştirme kararından sonra iki aile de yoğun bir psikolojik hazırlık sürecinden geçirildi.

Psikologlar ve sosyal yardım çalışanlarının destek verdiği iki çift de birbirlerinin evine sık, ancak kısa süreli ziyaretlerde bulunmaya başladı.

Başta çocukların yeni yılda değiştirilmesi öngörülüyordu.

Ancak uzmanların çocukların çevrelerine ve ebeveynlerine alışmaya başladığı uyarısı üzerine değişim planlanandan önce gerçekleştirildi.