BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

6 yıl gözü açık kaldı

Tandıra düştü yüzündeki fonksiyonlarını kaybetti. 6 yılı böyle geçti.

Abone ol

Tandıra düştükten sonra yüzündeki ifade fonksiyonlarını kaybeden 11 yaşındaki Mehmet İlbaş hayata yeniden merhaba dedi.

Mehmet, böylece 6 yıl sonra yeniden hayata gülümsemeye ve göz kapaklarını kapatarak uyumaya başladı.

Öğretmeni Edip Ceyhan'ın girişimleri sonucu Amerika'daki bir vakıf tarafından ameliyat ettirildi. Ceyhan, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ağılözü köyünde 5 yaşındayken tandıra düşen Mehmet İlbaş'ın ailesi tarafından köydeki yaşlı bir kadına götürüldüğünü ve uygulanan ilkel tedavi yöntemleriyle çocuğun göz kapaklarının kaşına yapıştığını ve yanık bölgelerindeki derinin ise sarılan bez parçalarıyla kalktığını söyledi.



BİR DAHA AMELİYAT OLACAK


Mehmet'in ameliyatını yapan Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Tan ise çocuğun zamanında tedavi edilmediği için yüz fonksiyonlarının büyük zarar gördüğünü söyledi. Mehmet'i yaklaşık 2 ay süren kontrollerin ardından geçen haziran ayında ameliyat ettiklerini ifade eden Tan, şöyle devam etti:

''Çocuk yüzündeki yanıktan dolayı göz kapaklarını kapatamıyor ve yüzdeki derinin gerilmesi nedeniyle gülümseyemiyordu. Yaptığımız ameliyatla saçlı deriye doku genişletici sistemi uygulayarak, Mehmet'in kafasının bir kısmında saç oluşturduk. Yüzdeki ve göz kapaklarındaki çekmeleri düzelttik. Yüzündeki ifade yeteneği tekrar geri getirilen Mehmet artık hem gülümseyebiliyor hem de göz kapaklarını kapatabiliyor. Ancak saçlı deri için 2008'de bir ameliyat daha yapacağız.''