BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.420,42
HABER /  POLİTİKA

6 yaşında evlendirilen kız skandalı Karamollaoğlu olay oldu Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığı'na yürümesine, Aslı Baykal'dan tepki geldi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, "Kemal bey milletle dalga geçiyor anladığım kadarıyla. Adalet Bakanlığı’na yürüyeceğine, masasında yanında oturan Temel beye, bu vakfı savunma dese ya" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partili vekiller, TBMM'den Adalet Bakanlığı'na yürüdü. 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayında hükümetin sessiz kaldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, devleti görevini yapmaya çağırdı.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki geldi.

Olayın aileyi rahatsız ettiğini gündemde tutulmaması gerektiğini savunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na değinen Aslı Baykal, Twitter hesabından paylaşım yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Bakanlığı'na yürümesini Karamollaoğlu üzerinden eleştirdi.

"O vakfın oyunu Temel bey üzerinden alıp, Cumhurbaşkanı seçilmek istiyor"

Baykal, "Kemal bey milletle dalga geçiyor anladığım kadarıyla. Adalet Bakanlığı'na yürüyeceğine, masasında yanında oturan Temel beye, bu vakfı savunma dese ya…Diyebilirse Diyemez. Çünkü o vakfın oyunu Temel bey üzerinden alıp, Cumhurbaşkanı seçilmek istiyor. Ne çocuk umurunda, ne laiklik" dedi.

Baykal, dün yaptığı paylaşımda da Karamollaoğlu'nun istismara sessiz kaldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun, Karamollaoğlu'ndan himmet beklediğini belirten Baykal, "Kemal Bey cumhurbaşkanlığı hayali için Temel beyden himmet bekliyor." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Vesile olanları dünyayı başlarına yıkın!

Öte yandan Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından hafta sonu yaptığı paylaşımda “6 yaşında çocuğun tecavüze uğraması konusunda daha neyi bekliyorsun ey saray hükümeti? Fotoroman’ı geç, ondan kimse bir şey beklemiyor zaten, devlet hemen gerekeni yapsın. Bunu yapanların, buna vesile olanların, dünyayı başlarına yıkın! Neyi bekliyorsunuz? Neyi seyrediyorsunuz?” ifadelerine yer vermişti

Karamollaoğlu: Gündemde tutulmamasını arzu ederim

Geçtiğimiz günlerde Halk TV’de Özlem Akarsu Çelik’in sunduğu programa katılan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı: "Evlenmek irade işidir. Bunun bir de iştimai yönü var. Toplumda kargaşa meydana geliyor. Bundan dolayı ben bu konunun hukuk önünde net bir şekilde belirlenene kadar gündeme gelmemesinin doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bu aileyi, aile reddediyor. Aile bundan rahatsızsa bu noktada farklı fikirler varsa özellikle tabii ben sizi tenzih ederek söylüyorum medyada bu çok dikkat çeken bir konu. Ama önyargılarla gidiliyor meselenin üzerine. Diyanet’in açıklaması da bu noktada. İslam rıza göstermez. Ben bu konunun istismara vesile edilmemesi sebebiyle gündemde tutulmamasını arzu ederim. Hem toplumu hem aileyi rahatsız ediyor."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ankara için en güzel haber yarın geliyor Meteoroloji tahmini şaşırttı İstanbul, İzmir, Antalya...
Foto Galeri Ankara için en güzel haber yarın geliyor Meteoroloji tahmini şaşırttı İstanbul, İzmir, Antalya... Galeriye Gözat