BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs kutlamaları olaylı başladı! Taksim'e çıkmak isteyenlere polis izin vermedi, gözaltılar var

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İstanbul'da olaylı başladı. Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. İşte dakika dakika yaşananlar...

Abone ol

İstanbul’da 1 Mayıs'ta Taksim’e çıkan tüm sokak başlarına yerleştirilen polis ve bariyerlerle geçişler yasaklandı. Meydan geçişlere tamamıyla kapatılırken, vatandaşlar ve turistler, İstiklal Caddesi'ne polis ekipleri tarafından üstleri arandıktan sonra giriş yapabiliyor. 

Depremden etkilenen şehirlerin adıyla yürüdüler

 Elazığ’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde işçiler, depremden etkilenen şehirlerin yazılı olduğu pankartlarla yürüdü.

Davulsuz kutlama

 Sivas’ta 1 Mayıs Emek ve Danışma Günü siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla halay çekilerek kutlandı. Programda gelenek haline gelen davul ve zurnanın depremden dolayı çalınmaması dikkat çekti.

1 Mayıs Ankara’da kutlandı

 Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Anadolu Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.Çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katıldığı kutlamaya Ankara’nın uzak ilçelerinden de katılım sağlandı.

Türk-İş üyeleri çelenk bıraktı

Türk-İş üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 

Şişli'den Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale

 Şişli'de toplanarak izinsiz olarak Taksim'e yürümek isteyen eylemcilere polis müdahale etti. Gözaltına alan eylemciler polis otobüsüne bindirildi.

DİSK, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

 DİSK üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü sebebiyle Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Çerkezoğlu, çelenk sunumunun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlarken, yılın 364 günü çalışan işçilerin 1 Mayıs'ta sisteme karşı çıkmak ve gelecek dünya düşlerini ifade etmek için meydanlarda buluştuğunu söyledi.

HAK-İŞ heyeti çelenk bıraktı

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan Hak-İş İstanbul İl Başkanlığına bağlı sendika üyelerinin yer aldığı kortej, çeşitli sloganlar atarak Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne geldi.

Anıta çelenk bırakan ve grup adına açıklama yapan İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk, sağlık, iş, ekmek, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerini yine meydanlardan yüksek sesle haykırdıklarını söyledi.

Gözaltına alındılar

Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif üyeleri Ergenekon Caddesi’nde gözaltına alındı.

Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine de polis engel oldu.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal ve İnşaat-İş üyeleri gözaltına alındı.

Mücadele Birliği üyeleri gözaltında

 “Gitmedik Buradayız, Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açarak Elmadağ tarafından Taksim’e yürüyen Mücadele Birliği üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
14 Mayıs'a tam 2 hafta kala son anket çıktı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? Muharrem İnce dibe vurdu
Foto Galeri 14 Mayıs'a tam 2 hafta kala son anket çıktı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? Muharrem İnce dibe vurdu Galeriye Gözat