BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yuh artık! Milli parkta bıldırcın avı

Av sezonu açılınca Milli Park içinde avlanmaya cüret ettiler. Biri de baltayı kapıp milli parkta ağaç kesimine çıkmış.

Abone ol

Konya Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda bıldırcın sesi çıkaran cihazla bıldırcın avına çıkan 2 kişi ile kaçak ağaç kesimi yapan 1 kişiyi suçüstü yakaladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde sadece bıldırcın ve üveyik avının yapılabileceği 2010-2011 dönemi av sezonu başladı. Sezonun başlamasıyla Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.

Oluşturulan 2 ekiple, aralarında Beyşehir'in de bulunduğu sorumluluk alanındaki 11 ilçede denetim ve kontrollerini sürdüren Çevre ve Orman Müdürlüğü Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, yasak olduğu halde hem Milli Park sahasında, hem de bıldırcın sesi çıkaran cihaz kullanarak avlanan 2 kişiyi, gece yarısı suç aletleriyle birlikte yakaladı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, M.Ç. ve M.E. adlı kişilerin üzerinde bulunan 3 adet otomatik av tüfeği, 15 adet av fişeği ile bıldırcın sesi çıkaran cihaza el koydu. Söz konusu kişilerin haklarında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet etmek suçlamasıyla tutanak düzenlendi.

Şüphelilere, özel kanunlarla korunan Milli Park sahasında avlanmak, yasaklanan avlanma usulleri ile avlanmak, (avda kullanılacak av tüfeğinin yeni düzenlemeye göre fişek haznesinin 2 1 olması gerekirken, haznesi daha çok fişek alan silah kullanmak), Merkez Av Komisyonu (MAK) kararıyla yasaklanan araç ve gereçlerle avlanma yapmak ve avcı belgesi olmadan avlanmak suçlamalarıyla kişi başı bin lira olmak üzere toplam 2 bin liralık ceza uygulandı.

MİLLİ PARK SAHASINDA KAÇAK AĞAÇ KESİMİ

Öte yandan, bölgede denetim ve kontrollerini sürdüren diğer bir ekip ise, yine Milli Park sahasında 6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet ettiği iddiasıyla 1 kişiyi yakaladı.

Üstünler beldesi Davutlar Ormanı'nda ağaç keserken yakalanan İ.K'nın kesim motoruna el kondu. Şüphelinin kestiği meşe ağacından elde ettiği yaklaşık 350 kiloluk oduna ise Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edilmek üzere el konuldu. 

Şüphelinin, Orman Kanunu'na muhalefetten mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.