BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çoban genç çocuk doktoru olacak

Çobanlık yapan 18 yaşındaki aldığı 542 puanla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Abone ol

Yaz sezonunda koyun otlatarak ailesine ekonomik yönden yardımcı olan genç, üniversite öğrenimini başarıyla tamamlayıp doktor olmak istediğini söyledi.

Kütahya'nın Çöğürler köyünde çobanlık yapan Ahmet Kılınç'ın LYS'deki başarısı dikkat çekti. LYS'de aldığı 542 puanla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan 18 yaşındaki Ahmet Kılınç'ın başarısı, ailesi ve köy sakinlerini sevince boğdu. Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi'ni bitiren Ahmet Kılınç, hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ailesine katkıda bulunmak için yaz tatillerinde büyükbaş hayvanları otlatarak katkıda bulunuyordu. Başarılı öğrenci, babasına ait 5 büyükbaş hayvanı kırda otlatırken kitapları elinden düşürmediğini söyledi. Hayatta yaşadığı olumsuzluklara rağmen çok çalışarak hedefine ulaştığını anlatan Kılınç, şöyle konuştu: "Zorluklarla karşılaştık. Ama yılmadım. Başarımı çok çalışmaya borçluyum. Başarısızlıklardan hiç bir zaman pişman olmadım. Başarısızlıklar, daima başarının anahtarıdır. Aslında ben başarıyı başarısızlıklara bağlıyorum. Hedefim çocuk doktoru olmak. Çocukları çok sevdiğim için bu mesleği düşündüm. İnsan sevdiği meslekte başarılı olur."

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Baba Cefer Kılınç (66), oğlunun başarısı sebebiyle mutlu olduğunu belirterek, "Anne ve babalar çocuklarının karşısında değil, arkasında durmalıdır. Veliler çocuklarının arkasında dursun. Okumayan çocuk yoktur, okutulmayan çocuk vardır. Oğlumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Anne Hanife Kılınç (56) da ebeveynlerin çocuklarıyla sürekli olarak yakından ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. Çöğürler Köyü Muhtarı Cevdet Kalem de, Ahmet'in başarısının köydeki diğer gençlere örnek olması temennisinde bulundu.

Kılınç, bu hafta içerisinde İstanbul'a giderek okula kaydını yaptıracağını sözlerine ekledi.