BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yazın Sanat'ta mezuniyet heyecanı

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin, yaz dönemi Yazın Sanat kurslarının coşkulu bir kapanışla bu yıl, 822 mezun verdiği öğrenildi.

Abone ol

Sanatın birçok dalındaki bu kurslarda eğitim alan öğrenciler hem yeni bir hobi sahibi oldular hem de yaz tatillerini dolu dolu geçirdiler.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın açılış konuşması ile başlayan programda Başkan şunları dile getirdi;

“Biraz önce sanat eserlerini sergileyen gençleri gördüm. Sanat inanılmaz etkileyici bir unsur. Bir gence hangi eserini daha çok sevdiğini sordum. Hepsini, cevabını verdi. Nasıl ki; anne, babalar evlatlarını bağrına basar, birini ötekinden ayırmaz, sanatçı için de eserleri böyledir. Ürettikten sonra her eseriniz evladınız gibi olur. Ben de fotoğraf çekiyorum. Her fotoğrafımı seviyorum.

Bu eserleri sevenler bu sanatı yapanları da severler. Bizim de yapmak istediğimiz tam olarak bu. Birbirini seven insanların olduğu bir dünyaya katkı sağlamak. Yavrularımıza yatırım yapmak için bu kursları açıyoruz. Sizden aldıklarımızı geleceğimize yatırım yaparak değerlendiriyoruz. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayınızı tebrik ederken, 30 Ağustos Zafer Bayramınızı da kutlarım.”

Program diksiyon sınıfı öğrencilerinin sunuculuğunda, gitar sınıfı öğrencilerinin Samanyolu şarkısını icraları ile devam etti. Çocuklarını izlemeye gelen aileleri, bağlama sınıfı öğrencilerinin söylediği türküler esnasında duygulu dakikalar yaşadı.

Keman sınıfı öğrencilerinin performansları programı izleyenleri şaşırttı. Kısa sürede keman çalmayı öğrenen onlarca çocuk hocaları ile birlikte sahnede “Hatırla Sevgili” ve “Yıldızların Altında” eserlerini hem çaldılar hem söylediler.

Tiyatro sınıfı kursiyerlerinin ortaya çıkardığı 3 oyun, izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

Kursiyerlere katılım belgelerinin verilmesi ile son bulan programı kaçırmış olanların, öğrencilerin ebru, resim, fotoğraf sergilerini 2 hafta boyunca Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezebilecekleri bildirildi.