BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59

YÖKDİL ve Y.Doç.Dr. ların “acil neşter” beklentisi!…

Artık, yabancı dil mağduru Y.Doç.lerin kurtarılması gerek!...

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
K. Bozkurt

(Devamı - 2) Bu kadar akademisyen açığının olduğu bu dönemde bu kaynağa yönelmek, hayata ve akademiye küsmüş olan bu kadar akademisyeni de tekrar kazanmak gerekir diye düşünüyorum. Her yeni çıkan KHK’lara ve Torba Yasalara umutla bakmaya devam edeceğimizi saygı ile bildiririz. Unutmayalım ki, namuslu ve dürüst insanlarını cezalandıran ülkeler, kendi geleceklerini karartırlar. Aydınlık gelecekler dileğiyle…

K. Bozkurt

(Devamı)Sonuçta bu yabancı dil barajı, bizim gibi namuslu ve dürüst insanların önüne konulmuş büyük bir engeldir ve takılıp kaldığımız bir örümcek ağıdır. Bir insan (yaşı 60’a dayanmış) 17 sene YARDIMCI olamaz. Eğer bu yabancı dil bu kadar elzem ve vazgeçilmez bir şey ise, o zaman doğru dürüst bir yabancı dil sınavı yapılsın ve herkes her yıl bir kere bu sınava girsin. Eğer geçerse profesörlüğüne devam etsin; geçemezse yardımcı doçent olsun. Ya da yurt dışında iki dönem (on ay) doçent olarak hocalık yapanlar veya 10 yıl yardımcı doçentlik yapanlar doğrudan doçentliğe, 15 yıl yardımcı doçentlikte çalışanlar ise, doğrudan profesörlüğe atanmasının yolu açılsın. Çünkü bu gün yardımcı doçent olarak çalışan bütün dürüst ve vatansever yardımcı doçentler, dersler vermiş, tezler yönetmiş, kendisini yetiştirmiş, harama ve yanlış yollara sapmamış insanlardır.(Devamı var...)

K. Bozkurt

Bu günkü iktidarın on beşinci yıla gelmiş olmasına rağmen 12 Eylül darbesinin ürünü olan üniversiteler hakkında elle tutulur bir yenilik yapmaması ve halen daha YÖK'ün ve onun uydurduğu YARDIMCI DOÇENTLİK (?) denen ve dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan bu uydurma (askeri) rütbenin yerinde durması şahsen bendenizde büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtmek isterim. Nedense bu saçma ve uydurma unvanın kaldırılması hiç akıllara gelmedi. Ya insanların 5-6 bin dolar vererek hiç İngilizce bilmeden 80-90 alarak geçtiği (Ki bu teklif 10-15 sene önce, "6 bin dolar ver İngilizceyi geç" teklifi bana da yapıldı. Ancak haram olacağı endişesiyle bu teklifi kabul etmedim.); ya da FETÖ'nün yurt dışındaki uydurma üniversitelerinden, kendi senatolarından aldığı "iki yıl doçent olarak çalışmıştır" belgesini YÖK'e sunmasıyla ve bununla da doçent-profesör olduğu bir sürecin yaşandığı bir hakikattir.(Devamı var...)

  • 1