BIST 10.175
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.401,84

Süleyman Özışık yazdı Cemaatler Diyanet’e bağlanmalı mı?

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özşık, tarikat ve cemaatlerin Diyanet İşleri Başkanlığı'nca denetlenmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'a tepki gösterdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 39 Adet Yorum
kağan

malesef yerinde bir tespit..gerçek amaçlarına bakmak yeterli sanırım tabi bir lokma ekmek bir yamalı hırka olayıda zaten batının istediği şey..!?

AYŞE

Allah razi olsun suleyman abi zaten ne zaman bu dinsiz imansiz ipleri masonlarin elinde olan din ve devlet dusmanlari boyle millet uzerinde tahribat olusturuyor hemen butun oklar kimseye zarari olmayan bizim cemaatimize yoneliyor aslinda sureci insafli tahlil ve takip eden zaten asil amcin bu oldugunu gorur.

Misafir

Sen her gelen iktidara bağlanıyorsun ya, o yeter.

KAMİL

KONTROL ETMEYE ÇALIŞTIĞINIZ NEYSE ZAMAN İÇERİSİNDE KONTROLDEN ÇIKAR VE YİNE SİZE PROBLEM OLUR.DİN KONUSU SÖZ KONUSU İSE,BUNLARA NE GEREK VAR,DİYANET VARKEN.ONUN İÇİN TOPTAN KAPATMAK GEREK. TARİHTE BUNU GÖSTERMEKTEDİR. BUNLARDA EĞİTİM YOK DENECEK KADAR AZ OLDUĞU İÇİN KULLANILMAYA MÜSAİT...

Misafir

diyanet zaten erdoğan a bağlı.tarikat ve cemaatler diyanete ,oradan direkt olarak erdoğan a bağlanacaksa vay memlektin haline!

Misafir

bağlansın bağlansın, milleti camiden seladan soğuttunuz, şimdi de tarikatçileri diyanete alın, artık vatandaşı iyice dinden imandan çıkarırsınız...

Misafir

Misafir 09 11 ..Ateistler ve Satanistler ccemaatlerin yaptığını yapıyor mu?Bunları biraz serbest bırak fetö gibi hükümeti yıkıp başa geçmeye çalışırlar...

Misafir

boşuna söyleme anlamazlar, beyinleri 1930 larda kalan fosiller şzofrenler..

Misafir

Bölünmekten kasıt İslam dışı olmaktır. Tarikat ve cemaatlerde genel hükümlerde ayrılık ve bölünme yoktur, tarz değişikliği, meşrep vardır.Bu ayetlerden tarikat ve ilim meclisleri olmasın hükmünü nasıl çıkardın acaba ??? Bir yerlerden ayet meali copy paste yaparak kafana göre yorum yapma !

Misafir

Gerçek Osmanlı torunları yazıp arat çıkan resimlere bak bakalım hangisi sana uygun.

Misafir

zırvaladınız artık bu seferde diyaneti tarikatlaştıracaksınız ..saçmalamada üstünüze yok................bu cemaatlerin ne okumuşluğu var ne başka bir haltları var varsa yoksa eletek öptürmek ve sen bunu tutuo diyanete bağlayacan....artık ülkemizin kanunlarını vıcık vıcık ettinizde sıra dinemi geldi...dinidemi vıcık vıcık edeceksiniz ..

Misafir

Cemaat ve tarikatları Diyanet'e bağlamakla, onların kapısına kilit vurmak arasında hiçbir fark yok.

Misafir

Allaha Cehenneme inanan insan herşeye inanır !...... Siyasal islam Cemaat ve tarikatlara dayanır!..

Misafir

Ne Mustafa Kemal'indir ne de başka birisinindir. Bu topraklar üzerinde kim nefes alıyorsa onlarındır.

Misafir

ne cemaati ne tarikati delirdiniz mi siz. dine aykırı bunlar bu tip yapılaşmalar için ayet var yasak olduğuyla ilgili açın kuranı okuyun. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 105. Ayetinde Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır. Âl-i İmrân(*) Sûresinin 103. Ayetinde Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

rabia

düşünce ve fikirleriniz bir tarikatlı olarak beni duygulandırdı efendim sağolun...o müftüyüde kınıyorum. belki yazınızla alakasız olacak ama siz doğruları bildiğiniz için soruyorum acaba gülen gerçekten öldümü akşit hoca öyle bir haber yaptı inanamadım bir araştırsanız...hayırlı günler beyefendi.

k.k.k

Yahu ne bağlanması. Bağlanırsa asıl tehlike başlar. Cemaat ve tarikattaki adamlar bu sefer Diyanet'e sızarlar. Nasıl mı ? Korkutarak, sindirerek, baskıyla istediklerini yaptırırlar Diyanetteki adamlara. Devlet hepsine koruma tahsis edecek değil ya ! Bunların hepsini kapatacaksınız kardeşim bu kadar basit. Ülkemiz insanı din üzerinden sömürülmeye, kullanılmaya çok açık. Eğer geleceği, ülkenin bekasının düşünüyorsanız bu şart. Bunun başka lamu cumu yok !

Ali

cemaatlere ölüm diyordu biraz önce herhalde ihlas grubununda cemaat olduğu hatırlatıldı.

bilime

Sayın yazar ..kendi söylediklerine kendi karşı çıkıyor....devlet destekledi diyor devleti yönetenlere tapıyor...haşa....Diyeneti yerden vuruyor.... beğenmiyor.......tarikatları bağlamayalım diyor......eyyyy AKP sen ne diyon başkalarının demesi ekmek için senin görüşün önemli....

Wolff

Bağlanması güzel olur.gec kalınmış bence .bu sayede nasilki tüm hıristiyanlar papaya bağlıysa müslümanlar içinde diyanet birleştirici olur kanaatindeyim.

MİSAFİR

SENİN YOBAZ DEDİĞİN GERÇEK DEVRİMCİ AYDIN İLERİCİ GERÇEK ÇAĞDAŞ İMANLI NAMUSLU ONURLU ŞEREFLİ VATAN MİLLET SEVDALISI İNSANLIK DOSTU BİR ADAM, SENİN GİBİ SATILMIŞ HAİNLER ONU SEVMESEDE OLUR BİR MİLYAR SEVENİ VAR UŞAĞUM,REİS SİZE İNSANLIĞI ÖĞRETİYOR ÖĞRENİN GARİ NİYE GICIRDIYONUZ LAA .RUS KİTAPLARI OKUMAKLA AYDIN OLUNMAZ .DİNİNİ DEVLETİNİ VATANINI MİLLETİNİ TANIYACAN SAYGI DUYACAN ÖNCE UŞAK

Hyper

Kemal in toprağıymış hhahahahah

Misafir

Al bi şzofren daha, bi bitmediniz ..

Hyper

Bu topraklar Kemal’in değil bizimdir yanı gerçek Osmanlı torunları Türklerin

Abdullah

İslamı tarikat yada cemaat adı altında bölmek doğru değildir.En büyük cemaat islam cemaatidir. Kur'an ve sünnetin ışığı altında bir çatı altında toplanmalı ve diğer oluşumlara müsaade edilmemelidir. Eğer Tarikat ya da Cemaat adı altında Diyanete bağlarsanız bu seferde Diyanetin atadığı yeni şeyhler meydana çıkacak.