BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38

Mutlu ve Çapkın'ın gerekçeli kararında dikkat çeken detay

FETÖ’nün 'Mülkiye yapılanmasına' ilişkin eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da aralarında bulunduğu 8 sanığı çeşitli hapis cezalarına çarptıran mahkeme gerekçeli kararını açıkladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 15 Adet Yorum
Misafir

Kimlik siyasetinin özü, üç aşağı beş yukarı Kırılgan, özgüveni düşük, öfkeli ve yoksun (hem ekonomik hem de sembolik/kültürel yoksulluğa sahip) toplumların kısa sürede, çıra gibi, milliyetçilikle tutuşturulabilmesinin en büyük sebebi.Yönetici sınıflarla, yönetilen (ezilen, sömürülen, aşağılanan) sınıflar arasındaki fark ne kadar açıksa, kimlik siyaseti de o kadar başarılı oluyor.

Misafir

CUMHUR BIR AN ÖNCE ABD ILE SAVASA BASLAMALI KENDISINI KURTARMAK ISTIYORSA Zarrab davasına iki yeni gizli dosya girdi; Yeni isimler ve yeni iddianame mi geliyor?

Misafir

YARGININ TAKOZU Burası aynı zamanda insanın ‘mağduriyet’ merkezidir. Şımarık bir çocuk gibi, ezikliğinin ve bastırılmışlığının kabahatini başkalarında arar. Kendi çabalarıyla ayağa kalkmayı, iç çatışmalarını dizginlemeyi, kendini suçlamayı ve muhasebe yapmayı beceremezse, ‘Unutma sen bir X’sin (Hain)!’ diyen güçlü bir lidere abayı yakar. Kendini akışa kaptırır ve bu akış içerisinde mutluluğu arar.

Misafir

SACMA SAPA YARGILAMA-KOMIK-UTANILACAK YARGILAMA yaşı ve görev yaptığı il ve ilçeler nazara alındığında son derece tecrübeli bir mülki amir olduğu vurgulanMIS. SONRA SIZDI-şüphe-Kumpas "Kavramlarla olusturulmus yargilama"

Misafir

Ne yazık ki bu gerekçeler siyasileri ilgilendiren gerekçeler siyasilere dokunamayan yargı günah keçisi olarak bürokratları seçer ve bu bürokratları atayanlar siyasilerdir.Bu atamalardan da siyasiler sorumludur ne kadar garip bir ülkeyiz.

Misafir

Bunların İşldeiği Suçsa 2002 den buyana Feto'ya Kurumları ve Yapılanmaları için Parsel Parsel Arazilere Devlet Kurumlarını veren,oluşuma Göz yuman Siyasal Partı ve Tüm Kadrolarıdır........

Hakkı B.

Geriye bir baktığımızda; vakti zamanında İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, yaş haddinden emekli olacaktı. Fakat bulunmaz hint kumaşıydı, önce tüm bakanların imzasıyla Iğdır valisi yapılıp sonra İstanbul Emniyet Müdürü olarak görevlendirerek görev süresini uzattılardı. Şimdi o bakanlar kurulu üyelerinin her biri ya kandırılmışlardı ya da FETÖ'cüydüler. Var mı bunun başka izah tarzı!?

Emekli Müdür****

Bunları tenzili rütbe olarak çalıştıkları kurumda Vali'yi odacı olarak Müdür'ü de bekci olarak görevlendirilmelidir ki gerçek bir cezaya çarptırılmış olsunlar.Şekerpare flimindeki gibi...

Usta

Ya arkas bu memleketin ekmegini yiyeceksin okullarinda okuyacaksin hakim savci vali olacaksin birde donup ulkene ihanet edeceksin bu nasil bir akil tutulmasidir bu nasil soylemege kelme bulamadigim seydir yaziklar olsun kimki bu vatana hainlik dusunuyorsa Allah belasini versin surum surum surundursun

ali

Belki de bu iki kişi gerçekten suçludur. ona lafımız yok.Ancak gerekçeye göre,Rıza ya katılıyorum. bu yapıyı bilen savcılar peki siz biliyordunuz da niye harekete geçmediniz. kendi kendilerini ihbar etmişler. Hadi diğer babayiğit savcılar bu hakim ve savcıları yargılayın da size inanıp güvenelim.

gececg

Günah keçisi lazımdı oda bulunmuş vesselam.Tepedeki FETÖ cu hala yerinde ???

acemnur

Ortalığı karıştıran,fetöcü polisleri kullanıp gezi parkı dayanışmasını fişekleyip,kışkırtıp,ajite edip terör olayları haline getiren,sokakları gaza boğan bu iblisler ve Fetöcü Kadir Topbaşın zabıtalarıydı.Geç de olsa anşladı birileri.

Misafir

bu mu fetö ile mücadele.... daha hiç bir politikacı üst düzey bürokrat tutuklanmadı...

hadigari

iddianameye göre bu adamlara bu ceza az.

rıza

Çapkın ve Mutlu’nun örgütün devlet içerisindeki tehlikeli, hakkı, hukuku pervasızca çiğneyen ve paralel devlet oluşturmaya yönelik yapısını bilmesine karşın harekete geçmeyerek bilinçli şekilde yardımda bulundukları kanaatine ... lafa bak beri gel, peki bu ülkeyi yönetenler 15 TEMMUZ a kadar neden bir faliyet göstermediler. O zaman onlarında en az bu ikili kadar ceza alması gerekmez mi

  • 1