BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde kadınla ilgili din adamı adı altında açıklamalar yapan ilahiyatçılara tepki gösterdi. Erdoğan, 'şimdi bazı hocalar beni tefe koyabilir' diyerek, bunların söylediklerinin dinimizde olmadığını ifade etti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 58 Adet Yorum
ağaoğlu

Durmak yok yola devam... Seninleyiz Reis... Önce milli görüşçü, sonra muhafazakar demokrat şimdi de Mustafa kemalciyiz...Hem laik hem milli hemde yerliyiz. Allah'ına kurban reis...

Misafir

Ve finale yaklaşıyoruz. Siyasal İslam'ın finaline. İyi seyirler.

Misafir

Reis yine büyüklüğünü göstermiş. CHP 50 yıldır 1400 sene lafını geveler dururdu. Aydınlanma olunca Reis onları da geçti. Güncellemeden bahseder oldu. CHP düşünsün şimdi. Büyüksün reis.

anGut

idam etmekle ömür boyu hapis aynıdır demek güncelleme demek değildir. İDAM edersin kin biter. Ömürboyu beslersin KİNLER Çoğalır.

Misafir

90 yıl önce avrupadan kopyala yapıştır kanunlar getirilmiş olmasa şu an bu kadar sorun olmazdı. makul seviyede dediğin kanunlar avrupanın ahlak anlayışına uygun. avrupalının eşini dansa kaldırabilirsin senin karınla kızınla bi dans etmek istesem makul karşılar mısın bebeğim?

M

90 yıl önce Atatürk tarafından yaptırılan makul seviyedeki güncellemelere tekfir edilmeyip uyulsa idi, bugün ne bu kadar çene yormaya ne de reyizin Atatürk'ten rol çalmaya çalışmasına gerek kalırdı. Evet, Atatürk yapmıştı ama ülkenin yobaz ve bağnazları rahat durmadı.

Selami İnce

Ben Kuranın Türkçesini okudum. Hiç anlamadığım olmadı. Bir kaç ayeti anlamada biraz zorlandım. O da dikkat eksikliğindenmiş, Kurancı birini dinledim. Birkaç eksiğimi onlarla kapattım. Kuranı öğrenmeyi zor zannetmeyin. Muhkem ayetler apacık ve kolaydır. Müslümanın bilmesi ve ödevi de bu ayetlerdedir.Kuran anlayarak okuyan kaç ilahiyatçı ve diyanet adamı var. Yaşar Nuri ilahiyatta Kuranı okuyan bir iki kişiyi geçmez diyordu. Böyle din adamlığı olurmu. Oturun önce hocalar bir anlama gayreti edinsin. Dinde asıl kaynak Kuran olduğunu öğrensin.

Misafir

Kuranda namazın nasıl kılınacağı da var. Vakitleri de var. Kuran namaz formatına siz zaten namaz kılmayı biliyorsunuz. Ona devam edin deyince otomatik rekatlar ve namaz formatı devam ediyor. Birbirinizden görerek öğrenmeye devam edin diyor. Siz bunları bilmediğinizden Kuranda namaz yokmuş gibi görünüyor. Süleymaniye de Kuranda namaz nasıl kitabı var ona bakın Kuran el takısı ile bildiğiniz namaza devam edin dediği ve sizde bunu görmediniz için yok zannediyorsunuz. Namaz hz. İbrahim Oğlunu mekkeye namaz kılsın diye bırakmış. Yani mekke de namaz bilinyordu. Kuran bilindiği için açıklamadı ama namazın içi ve vakitleri ile ilgili emirleri var

Kemal Aslan

Sanki sen çok farklısın.

Kadir Taş

Abese 12 Dileyen onu düşünür öğüt alır.Sad 29 aklı olan düşünsün öğüt alsın.Kamer 17 Kuran öğüt almak için kolay (Muhkem ayetlerde bunlar) Şİmdi Allah Kuranı öğrenir ve anlarsın ve uygulayabilirsin ki böyle emir vermiş.Kurana herkes kafa yorsun anlasın demiş iken hala içma ve kıyas ısrarı niye. Sünnet diye hadislere gideceksiniz. Kuranı anlayan biri o hadise doğru diyebilir. Çünkü senet yönteminin de hata verdiğini çokça gördük. Sünnet diye hadise gidecekseniz. Kuranı anlayan biri ancak o hadise doğru diyebilir. Bunları da hovalara izah etmek lazım. Hoca Kuran zor diyen var. Kuranın bu ayetine rağmen.Kuran okumamışki diyeceksin. Bir de Kurana kafa yormayan hocaların fetvalarını dinleyince gülüyor insan. Çünkü ben bile ne olacağını idrak etmişim.

Misafir

sende işine geldiği yeri almışsın kaç konuşmasında kuran sünnet konuşmaları var

verde

Dinde asıl kaynağın Kuran olduğunı ifade eden Cumhurbaşkanımızın sözünü niye eklemediniz. Ayrıca dinde asıl kaynağın Kuran olmadığını yanında ilavelerin de olduğunu dillendiren ilahiyatçı ve geçmişte diyanette birilerinden duyduk. Yani Kuran dışı birşeyi bize din diye getirebileceklermiş. Önce bunlar dinde asıl kaynağın Kuran olduğunu bir öğrensinler. Öğretsinler. Tartışsınlar. İkilik kaynak sorunundan ve meal hatalarından kaynaklanıyor. Bazıları da ata öğretisi ile ayet apacık olmasına rağmen şaşı bakıp öyle değil diyor.Ama bana göre öyle.

Misafir

Geçmiş olsun bş.lık seçimi zora girdi....din işlerinde fetva....yenilenme...1400 sene önceki laflar bize yabancı değil...bunları eskiden marksistler söylerdi....muhafazar müslümanlara ters...hele hele bir siyasetçi bunu yaparsa...hadi bakalım.....bu günden geçmiş olsun...

Tarkan Altar

Bu ülkede din ve vicdan hürriyeti var.Düşünme ve düşündüğünü yayma hürriyeti de olmalıdır. Benim Kurana kafa yorarak anlayabileceğimi anladım. Birinin hocalığına ihtiyacım yok.Ama Kuran anlatan hocaları dinlerim. Ama benim kafama yatan izahı din edinir ve yaşarım. Birine ters geliyorsa tartışır kim yanlışsa düzeltsin. Ama bana hala doğru geliyor diyorsam. Artık kimse kendi fikrini bana dayatamaz. Çünkü Allaha ben hesap vereceğim. Kendi doğrumla gitmem lazım. Allah bilmeyenlere uyma diyor

onur

islamın hükümleri evrenseldir,her dönemi kapsar,bu kullanılan ifadeye katılmıyorum

Kûrê MîHEMMED

kemalistlerin geçmişte ve günümüzde iddialarından biri.bakıyorum artık sözde islamcılar da böyle düşünmeye başlamış... kemalistlere dinde güncelleme-yenilenme olmaz diyorlardı.. güncellemeyi kim yapacak, nasıl yapacak? kimi dayanak alacak? usulü ne olacak? bu pilav daha çok su kaldırır arkadaşlar.. çok yanlış yerden girmiş tayyip bey.bakalım aldatıldım kandırıldım mı diyecek yoksa tepkim moderatöreydi diyerek sıyrılmaya mı çalışacak.. göreceğiz.

Misafir

Olmdı delikanlı...bu tartışma senin işin değil....bu fetfanız size çok puan kaybettirecek....göreceğiz....zaman gösterecek...

Misafir

Reiste çok ciddi metal yorgunluğu var. Eğer bu söyleminden vazgeçmezse veya bunu telafi etmezse en az iki milyon oy kaybedeceğini buradan ilan ediyorum.

Misafir

Allah razı olsun. Bi güzel ve doğru konuşan biri çıktı çok şükür. Kuranı fetöcüler güncellemeye çalıştı sonları böyle oldu.

Misafir

Din konusu delikanlıyı bozar.....siyasetçiyi bozar...hele din konusunda siyaset için argüman üretmek insanı iflah ettirmez....öyle herşeyi ben bilirim insanı şirke götürür..heş dini tartışmaya açan hemde bemim şu anki mantığıma göre savı....

Misafir

Mücadile 1 ayeti bile düşünce özgürlüğüne delildir.Bakara 256, Yunus 89, Yusuf 76 ayetine göre biri iyi bir anlama getirmediği zamanda ona tabi olmak zorunda değilim

Misafir

Kurandan sorumlu tutulmayacaksınız diye bir şey kimse söyleyemez zaten. fakat kuranda namaz kılın diyor fakat vakitlerin nasıl tayin edildiği, kaçar rekat olacağını yazmıyor. namazı nasıl kılacaksınız.? Peygamber niye gelmiş o azaman. Mademki okununca herkes anlayabilecek 23 yıl süre boyunca peygamber efendimiz tarafından açıklanmasına gerek yoktu o azaman. Allahü Teala direk kitap olarak indirebilir, peygamber olmadan anlayın uygulayın derdi. Burada herkes atıp tutuyor. Sorsanız 1 sene kuran kursuna bile getmemiştir. sureyi oku desek bir sürü yanlışı çıkar. kendi dilimizle yazılmış Türkçe kanunları okusanız yorumlamıyamıyorsunuz Ve avukata ihtiyaç duyuyorsunuz ama Kurana gelince çok rahat yorum katabiliyorsunuz ve hiç peygamberede ihtiyaç yorak yani. Allah hidayet versin böyle düşünenlere.

Kadir Taş

Allah bizi Kuranla Zuhruf 44 sorumlu tutar. Nisa 174 Kuranı delil kabul edeceğini söyler. Peygamber Kuran dışına çıkamaz. Kuran dışı ortalıkta haramlar dolaşır.Kuran derki Kuranda geçenleri haram edinmezsen şirke girersin. Kuran dışı birşeyi din edinirsen de şirke/Allaha yalan ve iftiraya girersin der. Bir çok ilahiyatcıdan ara ara Kuran harici haram duyarım. Geçmişte diyanetten de duyardım. Önce bu hocaların Din Kuran olduğunu bilsin ve Kuranı anlasın ondan sonra sözlerini dinleyip değerlendirelim. Bunu yapmadıktan sonra kimse beni onların fetvalarına mahkum edemez. Kurandansa evet. Kimse soruşturma açmamalı ve düşünme ve düşündüğünü yayma hürriyeti zedelenmemelidir. Fikre karşı fikirle gelinmelidir. Asıl kaynak dinde nedir deyin. Kuran diyemiyorlarsa önce onları eğitin.

Misafir

İslam 14 asıl evvel ne idi ise bin asır sonrada o olacaktır kıyamete kadar hükümler aynıdır. Her devir uygulanması Allah'ın emridir Müslümanım diyen hiç kimsenin beğenmeme lüksü yoktur

Misafir

Bu ülkenin geleceği için Tayyip'den kurtulmak şart..