BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yabancı öğrencilerden cami ziyareti

Denizli'ye gelen 16 öğrenci ve 4 öğretmene, Ulu Cami'de müslümanların ibadetini nasıl yaptığı gösterildi.

Abone ol

AB Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Özel Vildan Koleji'nin davetlisi olarak Denizli'ye gelen öğretmen ve öğrencilere önce nasıl abdest alınacağı gösterildi. Daha sonra kendilerine verilen başörtülerini takarak Ulu Cami'ye giren yabancı misafirlere Konyalıoğlu Cami İmamı Ali Sürücüoğlu tarafından cami hakkında bilgi verildi.

İmam Ali Sürücüoğlu daha sonra 3 kişilik cemaatle birlikte bir rekat namaz kıldı. Yurtdışından gelen öğretmen ve öğrenciler namazın nasıl kılındığını ilgiyle izledi. Ulu Cami Müezzini Ahmet Sarıkaya da ezan okudu. Namazın nasıl kılındığını, ezanın nasıl okunduğunu gören öğretmen ve öğrencilere daha sonra İngilizce mealli Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Gördükleri ve duyduklarından değişik duygulara kapıldıklarını söyleyen misafirlere, görevliler tarafından karanfil hediye edildi

 İSLAM DİNİ HOŞGÖRÜ DİNİDİR
Yabancı konuklara İslam Dini ile ilgili bilgi veren imam Ali Sürücüoğlu, "Camiler müslümanların ibadet ettiği ve Allah'ın evi olarak nitelendirdikleri mekanlardır" dedi.

AB Projesi kapsamında Denizli'ye gelen öğretmen ve öğrencilerin ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Sürücüoğlu, şunları söyledi: "İslam dini sevgi, hoşgörü dinidir. İçinde bulunduğumuz camide sizlerle olmaktan çok mutlu olduk. Her zaman sizi bekliyoruz. Sizinle bir arada olmak çok güzel."
Gülün anlamını soran İtalyan öğretmen Maria Silvia'ya gülün özelliğini anlatan Ali Sürücüoğlu, şöyle konuştu: "Gül bizim dinimizde sevgi anlamına, kültürümüzde hoşgörü anlamına gelir. Gül bizim kültürümüzde önemlidir. Biz dostlarımıza Peygamberimizi hatırlatan gül hediye ediyoruz.

İtalyan öğretmen Maria Silvia ise gördüklerinden çok etkilendiklerini ancak bunu ifade etmekte zorlandıklarını söyledi.

ÜLKEMİZİN DEĞERLERİNİ PAYLAŞIYORUZ
Özel Vildan Koleji Müdürü Bayram Atmaca, AB Projesi'nin kabul edilmesinin ardından Almanya, İtalya ve Danimarka'dan ortaklarının olduğunu belirterek, "İki yıl içerisinde bu üç ülkeye ziyarete gittik. Orada bize kültürel değerlerini gösterdiler. Biz de ülkemize geldiklerinde, ülkemizin tüm değerlerini onlarla paylaşıyoruz" dedi.