BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ÇESİAT'tan çevre operasyonları

Ordu Valiliğince kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi (ÇESİAT), kontrol ve denetimlerini sürdürüyor.

Abone ol

Doğayı ve insan sağlığını korumak, çevre suçlarıyla mücadele etmek amacıyla Ordu Valiliğince kurulan Çevre Suçları İnceleme ve Araştırma Timi(ÇESİAT), kontrol ve denetimlerini sürdürüyor.

ÇESİAT'ın çevre suçlarıyla mücadele kapsamında son iki ay içerisinde il genelinde yaptığı kontrol ve denetim faaliyetleri kapsamında Ordu-Perşembe-Bolaman arasındaki sahil yolu üzerinde katı atık(çöp) ile ilgili kontrol ve denetim yapıldı. Sahil yolu boyunca katı atıkların rastgele atılarak görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğunu belirleyen ÇESİAT, bu bölgedeki olumsuzluğu ortadan kaldırmak amacıyla Ordu İl Özel İdaresi, Perşembe Kaymakamlığı ve Perşembe Belediyesi ile gerekli girişimlerde bulunarak, sahil yolunun belediye sorumluluk alanı dışında kalan yerlerine Ordu İl Özel İdaresi ve Perşembe Kaymakamlığı tarafından çöp toplama konteynırlarının konulmasını sağladı. Konteynırlarda toplanacak çöpler ise Perşembe Belediyesi ve Bolaman Belediyesi tarafından belirlenen günlerde düzenli olarak alınacak.

ELEKÇİ IRMAĞINA ÇÖP DÖKÜLMEYECEK
ÇESAİT timleri, Fatsa- İslamdağ Belde Belediyesi’nin, katı atıklarını belde merkezinden karayolu ile Kumru ilçesi istikametine doğru yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Elekçi Irmağı kenarına döktüğünü tespit etti. ÇESİAT timleri, Elekçi Irmağı’na dökülen çöplerin ırmak suyuna karışarak insan ve hayvan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini değerlendirerek, konuya çözüm getirmek amacıyla Fatsa Kaymakamlığı ve İslamdağ Belde Belediye Başkanlığı ile görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonucunda, İslamdağ Belde Belediyesi’nce Elekçi Irmağı kenarına çöp dökme işlemini sona erdi. Öte yandan, çöplerin döküldüğü alanın ıslah edilmesi için de İslamdağ Belediyesi’nce çalışma başlatıldı.

KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRILMIYOR
ÇESİAT timleri yaptıkları kontrol ve denetimlerde, Perşembe İlçesi Efirli köyünde bir binaya eklenti olarak yapılan yapının, izin alınmadan kaçak olarak yapıldığı tespit etti. Kaçak olarak yapılan eklenti bina hakkında gerekli yasal işlemler başlatan ÇESİAT, 3194 Sayılı İmar Kanunu'na muhalefet suçundan eklenti yapı hakkında Perşembe Belediyesi tarafından yıkım kararı aldırılmasını sağladı.

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI KORUNUYOR
ÇESİAT timlerince, son iki ay içerisinde İlimiz genelinde bulunan okullara ait yemekhane, kantinler ile okullara dışarıdan getirilen yemeklerin ve kantin malzemelerinin taşınması, kullanılan gıda maddeleri, yemekhane ve kantinler ile yemek fabrikalarının sağlık koşullarına uygunluğu hususları ile uyulması gereken hijyen kuralları, çalışan personellerin bulaşıcı hastalık yönünden yaptırması gereken periyodik muayenelerinin yaptırılıp yaptırılmadığı, iş kıyafetlerinin giyilip giyilmediği ayrıca okullara ait yatakhanelerin ve tuvaletlerinin sağlık koşullarına uygunluğu planlı ve plansız olarak denetlendi. Öğrencilerin sağlığını tehdit eden ve kurallara uymayan yetkililer ve firmalar hakkında gerekli işlemler başlatıldı.