BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TBB başkanlığına Yalova'dan aday var!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un ölümünün ardından boşalan makama Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci aday olduğunu açıkladı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde kanserden vefat eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un ölümünün ardından TBB başkanlığı makamı boş kaldı.

Birliğin yeni başkanı 12-13 Haziran tarihinde yapılacak genel kurulla belirlenecek. 23-24 Mayıs 2009 tarihinde yapılan seçimlerde Özok'a rakip olan ve seçimi 86 oy farkla kaybeden Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci yeniden aday olduğunu açıkladı. Özok'un büyük bir hukuk adamı olduğunu ve onun ölümü ile Türkiye'nin büyük bir değerini kaybettiğini dile getiren İnci, "Özdemir Özok çok sevdiğim, saygı duyduğum bir insan ve yakın arkadaşımdı. Onun ölümü beni derinden yaraladı.

Geçen genel kurulda başkanlığa aday olmuştum. Ancak Özok yeniden başkan seçilmişti. Genel kurul henüz yılını tamamlamadığı için meşru adaylığım devam ediyor. Başkanlığa adayım. Ayrıca kabul gören bir adayım. 12-13 Haziran 2010 tarihinde yapılacak olan seçimlerde yeniden talibim"
dedi.