BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yabancı işadamlarından Bayburt'a çıkarma

“Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması” kapsamında, Erzurum-Erzincan-Bayburt'a 15 ülkeden 150 yabancı işadamı geldi.

Abone ol

Sudan, Pakistan, Nijerya, Singapur ve Uganda ülkelerinden gelen 32 işadamı Bayburt’ta tarım, sanayi ve turizm kollarında faaliyet gösteren işletmeleri gezdiler.

Erzurum’dan gelen yabancı işadamları Bayburt Konağı’nda verilen yemeğe katıldılar. Burada Bayburt Valisi aynı zamanda KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, yabancı yatırımcıları Bayburt’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yemeğin ardından Vali Al ve gelen misafirlerle tek tek ilgilendi. Tercüman aracılığı ile yabancı konuklarla sohbet eden Vali Al’a yabancı yatırımcılar Bayburt’’ta sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını belirttiler.

KUDAKA'nın bölge ekonomisine canlılık kazandırmak amacıyla ilkini düzenlediği 'Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması- 1' programına katılan yabancı yatırımcılar, Bayburt’ta ilk önce Bayburt Kalesi’ni gezdiler. Organize Sanayi Bölgesi, Baksı Müzesi , mermer ocakları ve tarımda faaliyet gösteren bir çok işletmeyi gezen yabancı iş adamları, işletme sahiplerinden detaylı bilgiler aldılar.

Gelen konuklara ajans uzmanlarının eşlik ettiği program kapsamında tarım, sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gezilmesinin ardından yabancı yatırımcılar Bayburt şehir merkezine giderek burada alış-veriş yaptılar.

Bayburt Öğretmenevinde akşam yemeğina katılan konuklara burada Vali Al, tarafından misafirlere Bayburt hatırası olarak çeşitli hediyeler verildi.

Bayburt’ta çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden konuklar buradan Erzurum’a hareket ettiler.