BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hem meslek hem çalışma takımları oldu

Siirt'in Şirvan ilçesinde SODES kapsamında kaymakamlıkça hazırlanan 'Kalifiye inşaat işçisi yetiştirme kursu'nu tamamlayanlara törenle belgeleri verildi

Abone ol

Siirt'in Şirvan ilçesinde SODES kapsamında kaymakamlıkça hazırlanan 'Kalifiye inşaat işçisi yetiştirme kursu'nu tamamlayanlara törenle belgeleri verildi. Proje maliyeti 66 bin TL olan kursa 25 kişi katıldı.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Mustafa Can, bir meslek edinmenin sabır ve merak gerektirdiğini belirtti.

Kursiyerlerin önümüzdeki günlerde bu mesleğin fayda ve önemini göreceklerini dile getiren Can, memlekette yapılacak işlerin artık dışarıdan eleman getirmeyerek bu kalifiye elemanlarla sağlanacağını söyledi.

İstihdam olarak bu kalifiye elemanların belgesinin her yerde geçerli olduğunu belirten Can, kursiyerlerin 3 dalda meslek edindiklerini, boya-badana, duvar örme ve fayans mesleğini öğrendiklerini ifade etti.

Kursiyerlere kalifiye inşaat işçi yetiştirme belgeleri yanında meslek takım aletlerini de veren Kaymakam Can, yeni mesleklerinde başarılar diledi.

Meslek takımında mastar, tulum, eldiven, çekiç, metre, boya fırça ve rulosu, fayans kesme makinesi ve mala bulunuyor.