BIST 10.162
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.405,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'un denizi temiz çıktı!

İstanbul'da 83 noktada deniz suyunu inceleyen Sağlık Müdürlüğü, 59 noktaya ‘iyi kalitede’ 22 nokta için ‘yeterli kalitede’, Karaburun’a ise ‘kötü kalitede yüzme suyuna sahip’ raporu verdi.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Boğazı ile Marmara Denizi’ni denize girilebilir kriterlere taşımak, bir çok dere ıslahlarını, arıtma tesislerini ve kolektörleri tamamlamasıyla birlikte İstanbul sahillerinde yüzülebilir nokta sayısı arttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin arındırılan deniz suyunu inceleyen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 83 noktadan sadece Karaburun’da denize girilemeyeceğini açıkladı. 2010 yılında yapılan İstanbul deniz analiz sonuçları 2007 ile kıyaslandığında 16 noktanın daha iyileştirildiği ve kötü kaliteden iyi kaliteli suya dönüştüğü belirlendi.

Star gazetesinin haberine göre, İstanbul’un kıyılarındaki deniz suyu analiz çalışmaları sonuçlarına göre, kent kıyıları temiz çıktı.

LABORATUVARDA TİTİZ ANALİZ

İstanbul genelinde 83 ayrı yüzme noktası belirleyen İl Sağlık Müdürlüğü, deniz suyu izleme çalışmalarına 20 Mayıs tarihinde başladı. Uygun şartlarda alınan deniz suyu numuneleri, İstanbul Sağlık Müdürlüğü

Halk Sağlığı Laboratuvarları’nda toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptokok parametreler yönünden incelendi.

Belirlenen 83 yüzme alanından, 2010 Mayıs ayından itibaren alınan numunelerin; 59’unun iyi kalitede, 22 ‘sinin yeterli kalitede, sadece birinde kötü kalite yüzme suyuna sahip olduğu belirlendi. Yapılan değerlendirmeye göre, iyi kalitede ve yeterli kalitedeki yerlerin yüzülebilir alanlar olduğu kaydedildi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü, yüzme sezonu olarak belirlenen 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında15 günde bir numune alımı yapılacağını açıkladı.

İSTANBUL KIYILARINDA SON DURUM

BÜYÜKADA İYİ KALİTEDE

HEYBELİADA İYİ KALİTEDE

BURGAZADA YETERLİ KALİTEDE

KINALIADA YETERLİ KALİTEDE

KARABURUN KÖTÜ KALİTEDE

MENEKŞE İYİ KALİTEDE

FLORYA YETERLİ KALİTEDE

YEŞİLKÖY İYİ KALİTEDE

BEYKOZ İYİ KALİTEDE

B.ÇEKMECE İYİ KALİTEDE

KUMBURGAZ YETERLİ KALİTEDE

ÇATALCA İYİ KALİTEDE

KADIKÖY İYİ KALİTEDE

SARIYER İYİ KALİTEDE

TARABYA İYİ KALİTEDE

EMİRGAN İYİ KALİTEDE

SİLİVRİ İYİ KALİTEDE

ŞİLE İYİ KALİTEDE

TUZLA YETERLİ KALİTEDE

ÜSKÜDAR YETERLİ KALİTEDE