BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yamanlar ABD'ye örnek oldu

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, ABD'li milletvekillerine araştırma konusu oldu.

Abone ol

Bilim olimpiyatlarında elde ettiği madalyalarla başarıyı gelenek haline getiren İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, ABD'li milletvekillerine araştırma konusu oldu. Mississippi eyalet meclisinden 7 milletvekili, Yamanlar'ı ziyaret etti. İlköğretim ve lise programlarında üç gün boyunca incelemelerde bulunan parlamenterler, "Yamanlar'da gördüğümüz çalışmalar, bizim için çok önemli bir tecrübe oldu." dedi.

Uluslararası bilim olimpiyatlarında kazandığı altın madalyalarla Türkiye'nin gururu olan İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, Amerikalı parlamenterlere araştırma konusu oldu. ABD'nin Mississippi eyaleti milletvekilleri, fen-matematik olimpiyatlarının yanı sıra sosyal bilimler ve sanat dallarında da başarı geleneğini elden bırakmayan Yamanlar'da incelemelerde bulundu. Yamanlar Okulları'nın uluslararası bilim olimpiyatlarındaki başarılarının kendilerini çok şaşırttığını söyleyen Mississippi Parlamentosu eğitim komisyonu üyesi 7 milletvekili, "Yamanlar Koleji'nde, modern eğitimde olması gereken akademik, bilimsel ve sportif eğitimin beraber ve mükemmel bir şekilde yürütüldüğünü gördük. Biz de Mississippi'de bunları geliştirmek için çeşitli projeler üretiyoruz. Yamanlar Eğitim Kurumları'ndaki çok başarılı bilim olimpiyatı çalışmaları nasıl yapılıyor araştırmaya geldik." dedi.

Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği birinciliklerle adından söz ettiren İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, eğitim kalitesiyle dünyanın dört bir yanından öğrenci çeken yurtdışındaki okullara model oldu. Mississippi'de eğitim kalitesinin artırılması ve karşılaşılan sorunlara çözümler üretmek için çalışmalar yürüten eyalet parlamentosundan 7 milletvekili, daha önce okulu gezen Mississippi eyaleti Dışişleri Bakanı Delbert Hoseman'nın yönlendirmesi ile İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'nı ziyaret etti. Türk eğitim sistemi ve okulda uygulanan programları inceleyen eğitim komisyonu üyesi parlamenterler, Yamanlar Eğitim Kurumları'nın ilköğretim ve lise programlarını üç gün boyunca ayrıntılı olarak inceledi.

Thomas Upton Reynolds, Dirk Durand Dedeaux, Jeffrey Sparks Guice, Donnie Thomas Bell, Jeremy Shaun Walley, Nancy Margaret Ellis Rogers, Hank Zuber'den oluşan parlamenter heyeti, "Biz özellikle Yamanlar Eğitim Kurumları'ndaki çok başarılı bilim olimpiyatı çalışmaları nasıl yapılıyor araştırmaya geldik. Yamanlar'ın uluslararası bilim olimpiyatlarındaki başarıları bizi çok şaşırttı. Biz de Mississippi'de bunları geliştirmek için çeşitli projeler üretiyoruz. Burada gördüklerimiz bizim için çok önemli bir tecrübe oldu." diye konuştu.