BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Uzmanından cinsel kitap

Cinsel Tıp Derneği tarafından hazırlanan, "Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı" isimli kitap piyasaya çıktı.

Abone ol

Cinsel sorunların birçoğunun bilgisizlik, korku, endişe, güvensizlik, kaygı ve önyargıların doğurduğu gereksiz baskılardan kaynaklandığının ifade edildiği kitapta, sorunlu cinselliğin hem kişiyi ve ilişkilerini yıprattığı, hem de kişilerin toplumdaki görevlerini de aksatmalarından dolayı toplumu olumsuz etkilediği kaydediliyor. Cinsel Tıp Derneği Başkanı Cem Keçe'nin kaleme aldığı kitap, cinselliği ve cinsel işlev bozukluğunu bilimsel bir yaklaşımla bütün ayrıntılarıyla ele alıyor ve cinsel yolla bulaşan hastalıklarla bunlardan nasıl korunulacağını anlatıyor. Cinselliğin insan yaşamının doğal, normal ve olması gereken bir parçası olduğu ve insanın cinselliği baskılardan uzak yaşaması gerektiğini savunan kitap, cinsel eğitimin önemini vurgularken, aynı zamanda bunun doğmadan uzak bilgilerle acilen ve daha kapsamlı yapılması gerektiğini ifade ediyor. Cinsellik konusunda her şeyi öğrenmek isteyenler için kolay ve anlaşılabilir bir dille yazılan "Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı" isimli kitap, akla gelen ve cinsel beraberliklerde ortaya çıkabilecek çok özel sorulara bilimsel verilerin yardımıyla akılcı bir yaklaşım ve içtenlikle yanıt veriyor.

Keçe, cinsellik fizyolojik, bilişsel ve davranışsal bileşenler içeren karmaşık bir oluşum olduğunu belirterek, insanların, cinselliğin toplum içindeki özel, tabu, mahrem, yasak, ayıp, günah gibi konumu nedeniyle sorunlarını paylaşmaktan kaçtığını söyledi.

Keçe, cinsel konularda bilgilenmek, tedavi olmak için yardım aramak ve kendini geliştirmek isteyecek insanlar için bu kitabı hazırladığını vurgulayarak, "Yıllardır bir hekim olarak insanların sıkıntılı zamanlarında onlara yol göstermeye çalıştım. Endişelerini, korkularını, üzüntülerini paylaşmak adına dinledim ve 'yanınızdayım' mesajını verdim. Benim için önemli olan 'Siz şu an sıkıntıdasınız, ben sıkıntınızı anlıyor, önemsiyor ve üzülmenizi istemiyorum' diyebilmekti. Amatörce karşımdaki insanin sıkıntısını kendi sıkıntım gibi görebildiğim ve sevdiğim insan olarak kabul ettiğim için o insanlara yardım edebildim, onları rahatlatabildim. Çünkü insanlar terapistlere, sevecen, anlayışlı, duyarlı, yakın, doğru ve olaylara bir bütün olarak bakabilme becerilerine sahip olduklarını düşündükleri için başvururlar" diye konuştu.
Cinsel sorunların bir çoğunun bilgisizlik, korku, endişe, güvensizlik, kaygı ve önyargıların doğurdu gereksiz baskılardan kaynaklandığını ifade eden Keçe, şunları kaydetti:

"Sorunlu cinsellik hem kişiyi ve ilişkilerini yıpratmakta, hem de kişilerin toplumdaki görevlerini de aksatmalarından dolayı toplumu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle cinselliği ve cinsel işlev bozukluğunu; bilimsel bir yaklaşımla bütün ayrıntılarıyla bu kitapta okuyacak, cinsel yolla bulaşan hastalıkları ve bunlardan nasıl korunacağınızı öğreneceksiniz. Cinselliğin insan yaşamının doğal, normal ve olması gereken bir parçası olduğunu ve insanın cinselliği baskılardan uzak yaşaması gerektiğini savunan bu kitap, cinsel eğitimin önemini vurgulamakta, aynı zamanda bunun doğmadan uzak bilgilerle acilen ve daha kapsamlı yapılması gerektiğini vurgulamaktadır."