BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.440,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ürgüp'den yaza hazırlık denetlemesi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yaz aylarında kaplıca ve piknik alanlarına olacak rağbet göz önünde bulundurarak, buralarda incelemelerde bulundu.

Abone ol

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yaz dönemiyle birlikte kaplıcalara ve piknik alanlarına olan ilginin artacağı münasebetiyle Sıcak Çermik, Soğuk Çermik Kaplıcaları ve Paşabahçe Piknik Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Kaplıcalarda ve Paşabahçe'deki çalışmaları yerinde gören Başkan Ürgüp, söz konusu yerleri turizm merkezi yapmayı planladıklarını belirterek, bu çerçevede vatandaşların daha güzel ortamlarda konaklayabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilmelerini amaçladıklarını söyledi. Sivas Belediyesi tarafından Sıcak ve Soğuk Çermik kaplıcalarında modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Ürgüp, "Yeni tesislerin yapılacağı kaplıcalarda, mesire alanları, prefabrik evler, havuzlar ve banyolar modernize edilecektir.. Yapılan çalışmaların ardından, kaplıcalar modern bir görünüme kavuşacaktır" dedi. 

Başkan Ürgüp, Soğuk Çermik'e yapılması planlanan otel alanında ve çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağı yerlerde incelemeler yaptı.
Soğuk Çermik Kaplıcası'ndaki incelemelerinin ardından, Paşabahçe'ye geçen Ürgüp, yeni dönemde yapılacak olan cami, düğün salonu, hidroelektrik santrali ve çok fonksiyonlu tabiat parkıyla ilgili bilgiler aldı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas'ın önemli mesire yeri ve termal merkezi konumunda bulunan Sıcak Çermik Kaplıcasında incelemelerini sürdürdü.

Daha sonra, Başkan Ürgüp ve beraberindeki heyet, Sefa Oteli yanında yapılacak olan havuz alanı, Sefa Oteli bakım ve onarım çalışmalarıyla, bu kapsamda otelin yanına yapılacak olan lokanta ve alışveriş merkezi yerlerini inceledi. Başkan Ürgüp, geçtiğimiz günlerde başlatılan Sıcak Çermik kaplıcası piknik alanlarındaki düzenlemelerini de yerinde gördü.

Gezi ve incelemelerden sonra konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sıcak ve Soğuk Çermik kaplıcalarını turizm merkezi yapmayı planladıklarını ifade ederek, "Bu çerçevede vatandaşların daha güzel ortamlarda konaklayabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilecekleri modern tesisler yapmayı amaçlıyoruz. Paşabahçe Piknik Alanı'na da bir hayırsever vatandaş tarafından cami yapılacaktır" diye konuştu.

Sıla turizmine ve kaplıcalara büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Ürgüp, "Sivas Belediyesi olarak bu dönemde Sıcak Çermik'te yeni bir havuz inşa edebiliriz. Bu yıl, il dışından gelecek hemşerilerimizin kaplıcalara ilgi göstermesini bekliyoruz. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda daha kalıcı eserler yapmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımız böylece daha kaliteli hizmet alacaktır" şeklinde konuştu.