BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.378,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Haydar Dümen bir kenti karıştırdı

Uşak'ta heykeli dikilecek 20 ünlü isim arasına Haydar Dümen'in de girmesi tepkilere yol açtı. Halk karşı gelince Dümen liste dışı kaldı...

Abone ol

Herşey, Uşak Kültür ve Turizm, Geliştirme, Yaşatma ve Koruma Derneği'nin , geçen yıl verdiği bir kararla başladı! Dernek, kentin yetiştirdiği 20 ünlü ismin büstünü yaptırmayı görev edindi. Listedeki isimler, gurur vericiydi.

Atatürk'ün eşi Latife Hanım'dan, edebiyatçı Halit Ziya Uşaklıgil'e, ressam Devrim Erbil'den ve Dr. Siyami Ersek'e kadar Türkiye tarihine adını çok sayıda kişi Uşaklıydı!

Ancak bir ünlü Uşaklı daha vardı: Haydar Dümen! Dernek, Uşak'ın yetiştirdiği Dümen'i de unutmadı ve "heykeli dikilecekler" listesine ekledi! Fakat olayın Takvim'de çıkmasının ardından birçok Uşaklı, karıştığı skandallarla toplumun tepkisini çeken birinin heykelinin dikilmesini istemedi. Bunun üzerine UTKUDER Başkanı Emin Gündüz, Haydar Dümen'in heykelini yapmaktan vazgeçtiklerini açıkladı.

Gündüz, "Bu liste yeni hazırlanmadı. Yaklaşık 3 yıl önce başladığımız bir projeydi. Haydar Dümen, Uşaklı'dır. Şu anda da hayatta. Biz yaptığımız çalışmalarda onun heykelini dikmeyi ya da adını bir caddeye vermeyi düşünmüyoruz. Bu konuda vatandaşlardan çok tepki aldık" dedi.

Belediye Başkanı da tepkili!

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan da, Haydar Dümen'in heykelinin dikilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Başkan Erdoğan, görüşünü şöyle savundu: Heykelinin yapılması düşünülen diğer isimler, Uşak'ı dünyaya tanıtan özel şahıslar. Hala hayatta olan birinin heykelinin dikilmesine veya benzeri bir projeye kesinlikle destek vermeyeceğiz...