BIST 10.270
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaymakam meslek sırlarını anlattı

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamı Bilal Şentürk, öğrencilere mesleğini anlatırken, ilginç sorularla karşılaştı.

Abone ol

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, Yunus Ensari İlköğretim Okulu öğrencilerine mesleğini tanıttı.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, öğrencilere her mesleğin önemli olduğunu, meslek seçerken kendi bilgi ve kabiliyetlerine göre seçmelerini, en önemlisi ise hedeflerine yaklaşmak için çok çalışmalarını istedi. Mesleğini çok severek yaptığını belirten Kaymakam Şentürk, bir daha meslek seçimi olsa yine kaymakamlık mesleğini seçeceğini ifade etti. Kaymakamın kendi mesleğinin dışında, diğer meslek dallarında da en az o meslek ile uğraşanlar kadar bilgisi olması gerektiğini de belirten Şentürk, "Hayatta başarılı olmak istiyorsanız planlı çalışmanız gerekiyor. Çalışmak ile planlı çalışmak arasında büyük fark var. İyi bir eğitim için iyi bir lisede okumayı hedeflemeniz gerekiyor.

Mesela fen lisesinde okuyan öğrenciyle normal lisede okuyan öğrencinin şartları aynı değildir. Hedefinizi belirleyip, planlı çalışırsanız mutlaka amacınıza ulaşacaksınız" dedi.Kaymakam Şentürk, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Bir öğrencinin, "Ne kadar maaş alıyorsunuz?" Sorusuna karşılık Kaymakam Şentürk, almış olduğu maaşı söyledi.

Başka bir öğrencinin ise, "Her gittiğiniz yerde size niçin devlet ev veriyor?" Sorusuna üzerine, kaymakamların sürekli görev yerleri değiştiğinden dolayı gittikleri her yerde devletin kendilerine ev tahsis ettiğini anlatan Kaymakam Şentürk, 'Görev yaptığınız Ahlat'ta verimli olduğunuza inanıyor musunuz?' sorusuna ise, verimli ve vicdanen rahat olduğuna inandığını belirtti.