BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  MEDYA

Ufak Tefek Cinayetler Serhan Mert Fırat kimdir kaç yaşında sevgilisi kim

Star TV ekranlarında yayınlanacak Ufak Tefek Cinayetler için geri sayım başladı. Müthiş oyuncu kadrosu ile dikkat çeken dizide Mert Fırat 'Serhan Aksak' karakterini canlandıracak. Peki Ufak Tefek Cinayetler Serhan Mert Fırat kimdir, sevgilisi kim?

Abone ol

Ufak Tefek Cinayetler dizisi daha başlamadan yıldızlar kadrosu ve ilginç hikayesi ile dikkatleri çekti. Dizinin başrollerinden biri yakışıklı oyuncu Mert Fırat. Ufak Tefek Cinayetler'de Serhan Aksak karakterini canlandıracak olan Mert Fırat'ı biraz daha yakından tanıyalım.

MERT FIRAT KİMDİR?

Ankara’da, 10 Ocak 1981 yılında dünyaya gelen Mert Fırat, Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’ni bitirdi. Çok yönlü olmasıyla dikkatleri üstüne çeken ve birçok sinema, tiyatro ve dizide rol almasının yanında senarist olması yönlüyle de oldukça başarılı bir oyuncudur. Mert Fırat, eğitimi boyunca Ankara Devlet Tiyatrosu’nda Suç ve Ceza (2001-2004), Şeyh Bedrettin (2002-2003), Palyaço Prens (2003-2004), Atları Da Vururlar (2004-2005) gibi toplam 22 oyunda sahne aldı. Bir döneme damga vuran Bizim Evin Halleri adlı dizinin de kadrosunu yer alan Mert Fırat, en büyük yükselişini ise Yersiz Yurtsuz dizisindeki Hüseyin karakteriyle yaptı. Binbir Gece adlı diziyle başarılı performans sergileyen Mert Fırat, Kapalı Çarşı dizisinde yüksek performans göstererek, dikkatleri üzerine çekti. Aynı zamanda Kapalıçarşı dizisinde Nejat İşler, Olgun Şimşek, Erkan Can ve Aslı Tandoğan’la oyunculuğu paylaşmıştı. 

Şair Rüştü Onur'a hayat verdi. İlk sinema deneyimini 'Soyağacı' adlı filmde rol yaşayan Mert Fırat, 2010 yılında Atlı Karınca ve Başka Dilde Aşk filmlerinin senaristliğini yaparak, iki filminde başrolünde oynadı.

Sağır ve dilsiz bir genci canlandırdığı 'Başka Dilde Aşk' filmiyle, Ankara Uluslararası Film Festivali ve Sadri Alışık ödüllerinde 'en iyi erkek oyuncu' seçilmiştir. Mert Fırat, yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı 'Kelebeğin Rüyası' adlı sinema filmiyle kariyerinin zirvesine çıktı. Tiyatro oyunlarını sergilemeye devam eden Mert Fırat, Palyaço Prens, Şeyh Bedrettin ve Atları da Vururlar adlı tiyatro oyunlarında da rol almıştır.

Son olarak ise Show TV ekranlarında Damla Sönmez ve Alper Saldıran ile Aşk ve Gurur dizisinin başrolünü paylaştı.

AŞKLARI

Yakışıklı oyuncu Mert Fırat bir süredir meslektaşı Hande Doğandemir ile aşk yaşıyor.

UFAK TEFEK CİNAYETLER 'SERHAN AKSAK'

Merve’nin (Aslıhan Gürbüz) eşi. 38 yaşında. İdeal bir eş, ideal bir baba, karizmatik, vicdanlı, mükemmel erkek, mükemmel insan… Hayattaki “ iyiler”in temsilcisi. Harika çocuk olarak büyümüş, hep başarılı olmuş, burslar almış, Londra’da okumuş. Gustosu olan bir adam. İyi giyimden, iyi yemekten ve iyi şaraptan anlıyor. Yaptığı tek hata, Merve’nin tatlı yüzüne kanıp, onunla bir aile kurmuş olması… Oya’yla tanıştığı zaman, yanlış tercihler yaptığını fark ediyor. Oya’yla aralarında, ikisinin de istemediği, yanlış bulduğu bir aşk filizleniyor. Kendini ondan uzak tutmaya çalışsa da, biz aşkın adım adım içine sızışını izleyeceğiz.