BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tunceli'de bir taciz olayı daha!

Pertek'de eğitim gören ve yurtta kalan bir öğrencinin, öğretmeni tarafından cinsel tacize uğradığı iddiası halkı ayaklandırdı.

Abone ol

Pertek'te lise 2'nci sınıf öğrencisi S.A.'nın kaldığı yurtta öğretmeni tarafından cinsel tacize uğradığı iddiasına tepki gösteren yüzlerce kişi oturma eylemi başlattı.

Pertek Belediyesi önünde bir araya gelerek buradan Kaymakamlığa doğru yürüyüşe geçen kitle yürüyüş boyunca, "Pertek onurdur, onuruna sahip çık", "Onursuzlara karşı omuz omuza", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

Taciz olayı ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürtaş ile görüşen Eğitim-Sen ve siyasi parti temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürtaş'ın, "Öğretmen ile ilgili soruşturma başlatıldı ve olay savcılığa intikal ettirildi" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Konuya ilişkin eylemci gruba açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Arslan, "Mevcut yaşanan taciz olayının YİBO ve öğrenci yurtlarında sık sık yaşandığını bilmekteyiz.

Bunu yapan eğitmenin bir an önce okuldan uzaklaştırılması gerektiğini yetkili mercilere ilettik" dedi.

Olayın duyulmasının ardından sokağa çıkan binlerce Perteklinin gergin bekleyişi Öğretmen Evi önünde devam ederken, benzer bir olayın yaşandığı Ovacık ilçesinde de protestolar sürüyor.