BIST 10.341
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.407,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ceylanpınar'da dereler temizleniyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Belediyesi, ilçe içerisinden geçen yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki Antep deresinde temizlik çalışmaları başlattı.

Abone ol

Ceylanpınar Belediyesi, "Dünya Çevre Haftası" etkinlikleri kapsamında ilçe içinden geçen Antep Deresi'ni temizlemeye başladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ve üstü açık bırakılan derenin, içerisine atılan çöpler ve akıtılan sularla çevre sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ettiğine dikkat çeken ilçe Belediyesi Çevre Mühendisi Suna Batgi, "Yaz ayları olması nedeniyle dereden yayılan kötü kokular ve sinek ve sivrisinekler ilçe halkını önemli derecede rahatsız etmektedir.

Dereye gerekli ilaçlama yapıldığı halde yetersiz geldiğinden, bu nedenle derenin içine bırakılan iş makineleri ile derenin tamamı temizlenecektir. Belediye daha önce de kanalın iki tarafına kilitli parke taşı döşemiş, derenin içerisine yayaların düşmesini engellemek amacıyla korkuluk yaptırmıştı.

Ceylanpınar Belediyesi, 'Dünya Çevre Haftası' çalışmaları kapsamında derenin temizlenmesinin ardından hafta sonu içerisinde ilçe genelinde bir çöp toplama kampanyası başlatacak" dedi.