BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Furkan Doğan'ın ismi ölümsüzleştiriliyor

Furkan Doğan'ın ismi, memleketi Talas ilçesi Reşadiye mahallesinde belediyesinin açacağı bir kültür evine verilecek.

Abone ol

İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın ismi, memleketi Talas ilçesi Reşadiye mahallesinde belediyesinin açacağı bir kültür evine verilecek.

Talas ilçe Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İsrail askerleri tarafından öldürülen, İslam dünyası ve Türkiye'de büyük üzüntüye neden olan Furkan Doğan'ın ismini Reşadiye mahallesinde açacakları kültür merkezine verme kararı aldıklarını söyledi.

Genç yaşta şehit olan Furkan'ın ismini memleketinde yaşatacaklarını ifade eden Yıldırım, "Geçtiğimiz günlerde şehidimiz Furkan Doğan'ı Memleketi Reşadiye'deki mezarlıkta ebedi dünyasına gözyaşlarıyla uğurladık.

Gazze'deki Müslümanlara insani yardım götürürken İsrail askerlerince şehit edilen bu genç hemşerimiz için haziran ayı meclis toplantımızda, Reşadiye mahallesinde yapımını gerçekleştirdiğimiz kültür evine Furkan Doğan ismini oy birliği ile verme kararı aldık.

Furkan ismi bu mekanda yaşadıkça, İsrail'in Müslümanlara yaşattığı zulüm ve eziyet de unutulmayacak. Bizler de bu kararla Furkan Doğan kardeşimize verdiğimiz değeri az da olsa dile getirmiş oluyoruz. Bu kararımızı saygıyla karşılayan başta Furkan Doğan'ın ailesi olmak üzere, meclis üyelerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bir kez daha şehidimize Allahtan rahmet, tüm İslam alemine başsağlığı diliyoruz" dedi.