BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karabük bisiklet yarışına hazırlanıyor

Karabük Valiliği, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Yenice Kaymakamlığınca organize edilen Kaymakamlık Kupası Dağ Bisikleti Yarışları başlıyor.

Abone ol

Karabük Valiliği, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Yenice Kaymakamlığınca organize edilen Kaymakamlık Kupası Dağ Bisikleti Yarışları, 13 Haziran 2010 Pazar Günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında Şeker Kanyonu girişinden start alacak.

Yenice Kaymakamlığınca, Yenice ormanlarının tabi güzelliğine ve iç-dış turizm potansiyeline dikkat çekmek amacıyla 13 Haziran 2010 Pazar günü "Dağ Bisikleti Yarışması" organize edildi. Düzenlenen yarışma öncesi sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Yenice Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, tüm Karabük halkını pazar günü yapılacak olan dağ bisikleti yarışlarına davet etti.

Kaymakam Çiçekli, pazar günü yapılacak olan yarış ile ilgili gazetecilere verdiği bilgide, "Geçtiğimiz yıl 17-18 Ekim tarihleri arasında ilçemiz doğa yürüyüş parkurlarını hizmete açmıştık. Şimdi de bu çalışmalarımızın devamı ve gereği olarak 13 Haziran 2010 Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında profesyonel olarak bir Dağ Bisikleti Yarışları düzenliyoruz.

Dört ana kategoriden oluşan bu yarışmaya misafir olarak 100'ün üzerinde lisanslı sporcunun gelmesini bekliyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışmaya Karabük, Safranbolu, Yenice ve diğer ilçelerimizden de halkımızın katılmasını bekliyoruz.

Bizim bu yarışmamız federasyonun bilgisi dahilinde özel bir yarışma olacak. Yarıştan sonra ağustos ayı içerisinde Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun, Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağı olarak dağ bisikleti yarışlarını Yenice ilçemizde yapacağını umuyoruz" dedi.

Yarışmanın düzenlenmesinde ve organizasyonunda emeği geçen, 1980-1984 yılları arasıda Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı yapan Milli Bisikletçi Ünal Tolun ise, "Kaymakam beyin daveti üzerine buraya geldim.

Kaymakamımız ile kendi konum olan bisiklet sporu dalında bir çalışma kararlaştırdık.12 Haziran'da yapılacak olan yarışma ikimizin gayretleri ile gerçekleştirilmiş olacak. Bunun bir bisiklet yarışı olarak algılanmaması gerek. Yenice'nin bir marka olabilmesi için, bu yarışma bir başlangıç kabul edilmeli" diye konuştu.